gaming sinds 1997

Survivors – Seizoen 1

Nadat een gemuteerd griepvirus over de gehele wereld toegeslagen heeft blijven slechts een handvol mensen over. In een wereld die gewelddadig is geworden komt een groepje van deze overlevenden samen om te proberen terug iets van hun leven te maken zonder vanzelfsprekende luxe zoals lopend water en electriciteit.

Survivors is pijnlijk relevant met de Mexicaanse griep die recentelijk over de gehele wereld bijna paniek liet uitbarsten maar gelukkig hebben we het allemaal overleefd en kunnen we nu deze serie op DVD bekijken en zien wat er effectief gebeurd zou kunnen zijn.

De serie volgt enkele zeer verschillende personages en zet ze samen in een vijandige wereld waar mensen niet altijd het algemeen goed voor ogen hebben en zelfs als ze dat wel hebben dan niet altijd op de juiste manier. Alhoewel het sci-fi is, is het ook een dramaserie die een ander zicht geeft op de persoonlijkheid van mensen en dat is niet altijd een even schoon plaatje.

De acteurs zijn zeer goed gecast en vooral Max Beesley die we eerder zagen als de plezierige hotel manager in Hotel Babylon maakt indruk als crimineel en moordenaar.

Wat Survivors interessant om te bekijken maakt is de interactie tussen de hoofdpersonages en de manier waarop ze omgaan met de veranderende wereld om hen heen, rekening houdend met hun achtergrond en problemen. Als dit een Amerikaanse serie geweest zou zijn met grotere budgetten dan kan je er zeker van zijn dat het een hit over de gehele wereld werd die de zonder probleem de concurrentie aankan met toppers als Lost of Heroes. Aan de andere kant zouden de Amerikanen waarschijnlijk de diepgang laten varen in ruil voor wat betere special effects.

Als je je nog steeds afvraagt of deze serie de moeite waard is om te kopen dan kan je daarmee stoppen. Gewoon doen!

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Just Bridge, Reviews
tags: ,


Leave a Reply