gaming sinds 1997

Team Factor

CounterStrike van de troon stoten, wie droomt daar nu niet van? Regelmatig komen er spelletjes op de proppen die het proberen maar het is nog geen een gelukt om een revolutie in multiplayer land te veroorzaken. Maar mischien komt daar nu verandering in. Het Tsjechische 7FX heeft onlangs Team Factor op de markt gegooid. Het spel zou in plaats van CounterStrike compleet na te maken ook nog een paar vernieuwende elementen introduceren. Eens zien of het werkt.

Na een aantal demo’s en beta-versies te hebben verspreid is Team Factor uitgekomen. De beta’s en de demo’s blonken niet echt uit in stabiliteit en spijtig genoeg is het meer van hetzelfde met het volledig spel. Zo is het soms moeilijk om te sluipen en is de Kunstmatige Intelligentie van de bots eerder een Kunstmatige domheid. Zo durven ze wel eens op collega’s te beginnen schieten of je stomweg voorbij te lopen.

Maar dat de bots niet naar functioneren naar behoren is niet echt een groot probleem omdat, zoals iedereen ondertussen al weet, CounterStrike-games vooral online worden gespeeld. En net zoals in TFC zit je ook met classes: soldier, scout, sniper en de specialist. Integendeel tot CounterStrike speel je deze keer niet met twee teams maar met drie. Gelukkig zijn de missies wel zo opgesteld dat iedereen tegen iedereen speelt en dus geen twee teams met elkaar kunnen gaan samenwerken om er beiden profijt uit te halen.

Maar toegegeven, een derde team is wel leuk maar echt spectaculair is zoiets niet, dit moet ook de gedachtegang van 7fx geweest zijn want ze hebben er ook nog RPG elementen in gestoken. Zo zal je ook rekening moeten houden met parameters als uithoudingsvermogen, stealth en snelheid. Deze skills kan je natuurlijk verhogen door goed te spelen en punten te verdienen. Maar ook de wapens worden beter en de keuze wordt groter naarmate je speelt. Zo zijn er meer dan 50 verschillende wapens waarmee je je tegenstander mee kan afknallen.

Elk team bestaat uit maximum 10 leden en als je geen volk genoeg hebt, kan je nog altijd bots inzetten tijdens je multiplayer-spel. In LAN is het wel mogelijk om twee keer zoveel mensen in te zetten in je team. Wanneer er iemand bij het spel bijkomt vervangt hij natuurlijk een bot.

Het spel bevat 12 goede en mooie levels gaande van een jungle tot een Russisch vliegveld. De engine die speciaal voor dit spel is ontwikkeld is goed maar mischien mogen we met UT 2003 en Doom 3 die er aankomen wat meer veeleisend zijn. Zo bestaan de bomen nog steeds uit sprites zijn de textures niet verschrikkelijk mooi en zijn de animaties niet al te prachtig. Ze zijn vaak schokkerig en komen niet realistisch over.

Het spel is niet slecht en bevat een aantal nieuwigheden op de proppen die interessant lijken, maar spijtig genoeg zijn deze nieuwigheden slecht uitgewerkt waardoor er met dit spel veel meer kon gedaan worden. Dit spel is voor de Die hard teamspel-fans die iets nieuws willen, voor de anderen zou ik op UT 2003 wachten.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Team Factor
geplaatst in: PC, Reviews
tags: , , ,


Leave a Reply