gaming sinds 1997

Ted

tedTijdens zijn jeugd had John Bennett geen echte vrienden totdat hij op een kerstavond van zijn ouders Ted kreeg, een grote pluche teddybeer. Die avond wenste John dat Ted tot leven zou komen, een wens die effectief in vervulling kwam. Ted werd een nationaal begrip maar eens de mediahype over was keerde het “normale” leven voor John en Ted terug en beide bleven de beste vrienden.

We zijn enkele jaren verder en John heeft ondertussen al vier jaar een relatie met Lori die een probleem heeft met het feit dat John door zijn vriendschap met de grofgebekte Ted niet lijkt te willen opgroeien en zich beperkt tot een luizenbaantje bij een autoverhuurbedrijf en voor de rest enkel geïnteresseerd is in plezier maken met Ted. Wanneer John nog maar eens een afspraak met Lori niet nakomt en in de plaats naar een feestje gaat met Ted besluit Lori dat de maat vol is: John moet kiezen tussen zijn pluche jeugdvriend of zijn huidige liefde.

We hebben eerder al wel films gezien over poppen die tot leven komen, maar Seth MacFarlane, het brein achter Family Guy, heeft met Ted toch wel iets speciaals gemaakt. Het verhaal is op zich niet echt spectaculair en volgt redelijk bekende paden, maar het personage van Ted, waarvoor MacFarlane zelf de motion capture alsook de stem voor gedaan heeft, is dat wel. De hilarische teddybeer brengt ongepast gedrag naar een volgend niveau en slaagt er in de film zelfs in om hier constant voor beloond te worden, iets dat natuurlijk de lachspieren nog meer op proef stelt.

De grappen zijn zeer grof en veelal seksueel van natuur, maar ze werken wel perfect en je moet echt moeite doen om niet in lachen uit te barsten. Dit ook dankzij de prestaties van Mark Wahlberg die zo goed acteert dat je op geen enkel moment het idee krijgt dat hij het moet doen met special effects, maar dat je echt begint te geloven dat hij samenwerkt met een levende teddybeer.

Het bijverhaal omtrent de kidnapping is er misschien een beetje over en had niet gehoeven, maar dat weerhoudt ons er niet van om met plezier te kunnen zeggen dat Ted zonder twijfel een van de beste komedies is die we recentelijke gezien hebben.

Over het beeld en geluid kunnen we Universal nog maar een keer bedanken voor het leveren van excellente kwaliteit. De CGI komt totaal niets als dusdanig over, het beeld is zeer scherp, en de huidstonen natuurlijk. Het geluid komt vooral naar voren tijdens onweer en de achtervolgingsscene op het einde waarbij we een goed gebruik opmerken van de verscheidene kanalen, terwijl voor de rest de dialogen perfect gepositioneerd worden en nooit door muziek of effecten overstemd.

In het extra’s departement krijgen we een leuke audio commentaartrack met Wahlberg (slechts 25 minuten) en MacFarlane, een deftige Making Of, een gag reel die niet zo grappig is, en wat verwijderde en aangepaste scenes.

box-ted

Onze Score:
8.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply