gaming sinds 1997

Tekken 3D Prime Edition

Het eerste wat opvalt aan deze Tekken 3D zijn de graphics. Wellicht zijn we nog altijd niet helemaal klaar voor knappe beelden op een handheld van Nintendo, maar deze keer hebben de makers wel de grafische presentatie helemaal bovenaan het verlanglijstje gezet en er bovendien nog ’s voor gezorgd dat ook het 3D-effect indrukwekkend is.

Aandacht voor het technische aspect is vooral belangrijk omdat het in vechtgames cruciaal is om zo vloeiend mogelijk je bewegingen neer te zetten en zo snel mogelijk te kunnen reageren. Kudos dus dat de framerate zelfs met 3D helemaal aan altijd van de bovenste plank blijft; enkel in multiplayer zal je je moeten tevreden stellen met twee dimensies op je handheld. Maar geen fan die zich zal storen aan die keuze.

Minder aangenaam is dat de personages een stuk meer uitblinken dan de arena’s. Die laatste zijn er enkel als canvas om je moves op te schilderen want veel interactiviteit of extraatjes moet je er niet op verwachten. En die spaarzaamheid mag je ook gewoon doortrekken naar de rest van het spel. Een singleplayer verhaal is er niet echt en je kan bijvoorbeeld ook niet gaan personaliseren zoals bij de grotere broertjes op console soms het geval is.

Een ander probleem met handhelds – iets wat bijvoorbeeld door Dead or Alive Dimensions deels werd omzeild via stylus-inputs – zijn natuurlijk de knopjes. Ook voor deze Tekken kiezen de ontwikkelaars ervoor om een alternatieve manier van combo’s te introduceren via virtuele knoppen op het onderste schermpje die je ook zelf kan instellen. Een elegante oplossing wellicht, maar niet bevorderlijk voor wie competitief aan de slag wil. Plooien dus met die vingers.

Laten we maar even kijken naar wat er wel is. Practice mode doet wat het zegt, terwijl de Survival modus je inderdaad uitdaagt om te blijven overleven in tientallen battles. Er is ook een ‘Special’ versie van die laatste die je niet alleen één levensbalkje geeft dat slechts een klein beetje aangroeit tussen rondes, maar het uitdelen en ontvangen van schade is onderhavig aan specifieke voorwaarden. Quick Battle komt nog meest in de buurt van een campagne: je ontmoet en verslaat (hopelijk) in tien rondes steeds sterkere tegenstanders. Maar dat is het dan ook.

Multiplayer is met andere woorden erg belangrijk in dit pakket. Gelukkig dan maar dat het lokaal snel en lagvrij werkt. Online is een ander paar mouwen, vooral omdat we eigenlijk zelden iemand anders vonden met een goeie connectie. Denk daar dus aan als je deze wil kopen. Een extraatje is dat je maar liefst 765 kaartjes met 3D afbeeldingen van de personages kan verdienen in de diverse modi. Euhm, okee… leuk zeker?

Of je deze Tekken wil kopen hangt dus vooral af van wat je zoekt. Veel valt er niet te beleven in dit spel als je verder kijkt dan het technische aspect. Het vechten zelf zit helemaal goed en wie van een consoleversie komt en zich over de kleine knopjes heen kan zetten, zal zeker een diepgaand spel ontdekken in bijvoorbeeld lokale multiplayer of zich onledig houden met de singleplayer modi. Het ziet er voor de rest erg knap uit, maar de extra’s zijn wel een heel mager beestje.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Tekken 3D Prime Edition
geplaatst in: 3DS, NamcoBandai, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply