gaming sinds 1997

Tekken: Dark Resurrection

Wat is er leuker dan iemand een keer een goed pak slaag te geven? Niet veel, gezien het immense succes van WWF-toernooien in de VS en beat ’m ups over de hele wereld. Wel zolang het maar fake of virtueel is… Met Tekken Dark Resurrection kent de PSP alweer een toptitel: Namco heeft er serieus wat werk van gemaakt en naast een heleboel personages zitten er ditmaal ook heel wat nieuwe moves in.

Deze game hoeft immers in niets onder te doen voor zijn broers op de thuisconsoles. Wel, dat is nu ook niet helemaal waar, aangezien het op grafisch gebied soms wel een beetje hoekiger aandoet, wat niet wegneemt dat Tekken Dark Resurrection indezelfde categorie onder te verdelen valt als Syphon Filter: Dark Mirror. Het lijkt erop dat net nu de populariteit van de PSP op een aantal continenten tot onder het vriespunt is gezakt, er ineens wel heel wat leuke zaken met de console vallen te doen. “Hadden we maar deze line-up gehad bij de release”, zullen ze gedacht hebben bij de lichtjes gefaalde marketing-afdeling in Europa.

De verhaallijn is even rechtuit als onorigineel: er is alweer een nieuw Iron Fist Tournament uitgeschreven en de tientallen personages die meedoen, hebben elk hun reden om het ding te winnen. Tot en met de kangoeroe toe. Je zult ongetwijfeld heel wat oude gezichten herkennen, maar er zijn er ook wat nieuwe bijgekomen. Er zijn dus mensen, dieren en demonen genoeg dus om in elkaar te meppen.

Tijdens het toernooi zullen ze vriend en vijand moeten verslaan om het uiteindelijk op te nemen tegen een gekke kerel in een vulkaan. Eer dat je alle verhaallijnen en bonussen unlocked hebt, ben je alweer een paar uurtjes bezig, wat van Tekken: Dark Resurrection een geschikt ontspanningsmiddeltje maakt voor die lange treinreizen van of naar je kot. Indien je niet op kot zit en geen tijd te doden hebt, moet je je niet ongerust maken. Tekken is zoals altijd entertainend genoeg om u overal bezig te houden. Het geheel voelt enorm vertrouwd aan en de frisse, heldere look zorgt ervoor dat je zelfs tijdens de grootste actiescènes in de wat donkerdere arena’s nooit het overzicht verliest.

Zoals altijd zijn de vertrouwde Arcade Mode, Survival Mode en Time Attack Mode beschikbaar, maar is er deze keer ook een Ghost Mode bijgekomen. Daarin neem je jezelf al vechtend op, om je personage dan door te sturen naar iemand anders die dan tegen jou kan vechten. Een echte multiplayer zit er dus niet in en het is maar de vraag of de Ghost Mode echt zo populair gaat worden, maar dat is zowat het enige minpunt dat ik bij deze titel kan opmerken. Op technisch vlak is het een pareltje door zijn heldere en mooie graphics, fantastisch geluid (gebruik zeker een goede hoofdtelefoon om volledig van de uitgedeelde en geïncasseerde punches, low kicks, high kicks en taunts te genieten) en klassiek aanvoelende controls.

Met Tekken in je PSP heb je altijd je eigen arcadekast mee. Een spijtige zaak is de multiplayer die schittert door zijn afwezigheid.

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Tekken: Dark Resurrection
geplaatst in: NamcoBandai, PSP, Reviews
tags: ,


Leave a Reply