gaming sinds 1997

Tenchu : Dark Secret

De Tenchu-reeks begon ooit veelbelovend op de eerste console van Sony, de PS1. Het ging ook door op zijn elan op PS2, maar na de derde game in de reeks voelde het alsof de koe uitgemolken was en alles erop achteruit ging. Ook deze DS-versie lijkt op het eerste gezicht niet veel beter te doen dan vele van zijn voorgangers of komt er toch nog een extraatje dat dit spel kan redden?

Het verhaal in Tenchu: Dark Secret begint bij het beschermen van een dorp tegen plunderende guerrillastrijders. De rovers hebben immers hun oog laten vallen op de prinses die in één van de huizen in de kleine gemeenschap verblijft. Net voor ze de jonkvrouw vinden kom jij ten tonele en slacht je alle samoerai, waarmee je de dame van adel redt. De wrede aanval op het dorp roept echter om wraak en daar moet jij voor zorgen!

Om dat te doen heb je een heel arsenaal aan ninjawapens tot je beschikking, zoals shurikens, vallen gemaakt uit bamboestokken, rookbommetjes, … noem maar op. Je kan ze allemaal gebruiken om het je vijanden moeilijk te maken en ze gemakkelijker af te slachten. Als al die gadgets op zijn, gebruik je best je zwaard (natuurlijk kan je het ook onmiddellijk gebruiken, zonder vallen te zetten of shurikens naar iemands hoofd te gooien).

Het uitmoorden van de guerrilla werd in verschillende missies gegoten, die allemaal gelijkaardih zijn. Red een dorpeling, dood alle vijanden, ga opnieuw een dorpsbewoner redden, slacht opnieuw wat bad guys af; alle opdrachten keren meerdere keren terug en, zoals je kon raden, werkt dat erg eentonig.

De singleplayer bevat dus niets meer dan een saaie campagne en de multiplayer is al niet veel uitgebreider. Buiten een versus mode valt er eigenlijk niet veel te doen. In die mode is het de bedoeling dat je elkaar afmaakt met dezelfde wapens als in de singleplayer mode. Van een groot verschil kunnen we dus eigenlijk niet spreken; alleen komt er deze keer wat menselijke intelligentie aan te pas bij de tegenstander.

Gelukkig is er de soundtrack die voor wat variatie zorgt met een combinatie van verschillende Aziatische liedjes. Ze brengen een klein beetje sfeer in het spel (het is wel het enige sfeervolle), wat het geheel toch iets interessanter maakt. De graphics verknallen dan weer de ervaring. Je kan de pixels tellen, dames en heren! Het gaat hier misschien om een handheld-spel, maar zelfs Pirates Of The Caribbean: Dead Man’s Chest zag er beter uit!

Ook deze Tenchu: Dark Secret lijdt aan dezelfde kwalen als vele van zijn naamgenoten. Het is saai, eentonig en weinig origineel. Ik kan weinig anders zeggen dan: “laat deze game liggen en wacht op een ander”. Zelfs fans van de reeks zullen hier niet tevreden mee zijn.

Onze Score:
5.0
gerelateerd spel: Tenchu : Dark Secret
geplaatst in: DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply