gaming sinds 1997

Terminator Salvation

“I’ll be back”. Verder dan dit citaat met de bijhorende, intelligent klinkende uitspraak reikt mijn kennis over The Terminator niet. Omdat games die gebaseerd zijn op films een slechte reputatie hebben, bekijk ik The Terminator niet voor ik Salvation speel. Kwestie van de verwachtingen niet te hoog te leggen.

Met de deur in huis vallen lijkt me hier toch gepast: wie graag een goed verhaal in een game heeft, zal teleurgesteld zijn in Terminator Salvation. Het spel start bij het wegvluchten van de robots. Het hoofdpersonage krijgt een noodoproep dat er enkele mensen nog vastzitten en de helikopter zullen missen. Natuurlijk is dat onverantwoord en John Connor wil deze soldaten gaan redden: verhaal klaar.

Als het verhaal al niet speciaal is, dan zou de gameplay toch goed moeten zijn. Echt super kan je deze echter niet noemen. Vaak wordt het beperkt tot het volgen van de route, op naar de volgende vijanden. Naast John Connor zijn er nog enkele personages die hulp bieden bij de reddingstocht. Jammer genoeg zijn deze niet van de besten. Hoewel de machines soms gewoon stilstaan, slagen je vrienden er nog in naast hen te schieten. Het grootste deel van de slachtoffers zal dan ook door John Connor zelf gemaakt worden. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om samen met vrienden in co-op mode te spelen.

Niet alle machines worden op dezelfde manier neergeknald, maar vaak komt het er op neer de zwakke punten van je tegenstander te kennen. Zo kunnen sommige oneindig veel kogels weerstaan tegen hun voorzijde, maar enkele rake schoten op de achterkant volstaan. Het coversysteem is hier wel behoorlijk handig voor. Door op één knop te duwen schuilt Connor achter een muur of een wagen. Veranderen van positie werkt via een soort radar die verschijnt als je probeert weg te lopen. De machines merken Connor soms echter wel op als hij goed verscholen zit achter een muur.

Op momenten waar de objecten zo dicht op het scherm verschijnen, komt de zwakte van de graphics boven. De personages zien er behoorlijk goed uit, maar de omgeving laat het soms afweten. Los Angeles ziet er een verlaten stad uit met genoeg planten die de straten bedekken. Het gevoel van in een stad te zijn is niet echt in het spel aanwezig. Dit komt vooral doordat er maar één route naar het doel is. Tussen het spelen door worden dikwijls cutscenes getoond. Deze gebruiken dezelfde graphics als het spel zelf. De overgang verloopt vlot en dit komt de actie ten goede.

Terminator Salvation biedt in bepaalde momenten aangename actie, maar uiteindelijk is dit niet het spel dat je nog vaak zal herspelen. Het verhaal is waarschijnlijk bedacht in nog geen kwartier en dat laat zich ook voelen in de korte speelduur. De zwakte van je teammaten kan nog gecompenseerd worden door de aanwezigheid van co-op, maar dat weegt niet op tegen de graphics en lineaire gameplay.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: Terminator Salvation
geplaatst in: PS3, Reviews, Warner
tags: , ,


Leave a Reply