gaming sinds 1997

Terminator Salvation

Aan het begin van de 21e werd het militaire computerprogramma Skynet zelfbewust en zag het de mensheid als een bedreiging. Als gevolg kwam Judgment Day waarbij de AI een aanval deed op de mensheid. Een groot deel van de menselijke bevolking werd gedood en de overlevenden zagen zich genoodzaakt om een oorlog te beginnen tegen de machines.

Wanneer het verzet een signaal vindt dat Terminator robots vanop afstand kan platleggen groeit de hoop dat de oorlog voor eens en altijd beslecht kan worden maar voordat een tegenaanval gestart kan worden moet John Connor ervoor zorgen dat Kyle Reese, die door de robots gevangen is, in leven blijft. Immers, als Reese gedood wordt is alle hoop voor de toekomst van de mensheid verloren…

Terminator Salvation zal waarschijnlijk niet zo legendarisch worden als de twee eerste Terminator films maar wat we zeker kunnen zeggen is dat hij in kwaliteit serieus boven deel drie zit. Het is een goede reboot van de serie in een nieuwe tijdzetting en Christian Bale en Sam Worthington doen een excellente job in het acteren waardoor we reeds zitten uit te kijken naar deel 5.

Voor zover Blu-ray releases gaan kunnen we enkel applaudiseren met wat Sony ons hier voorschotelt. Beeld- en geluidskwaliteit zijn subliem en ook de extra’s stellen niet teleur. We krijgen een goede combinatie van standaard features die meer inzicht geven in het productieproces alsook enkele Blu-ray exclusives die tonen waar het medium toe in staat is. Het feit dat je zowel de theatrical alsook de Director’s Cut krijgt is ook nog eens een leuke extra.

Terminator Salvation is een technisch hoogstandje om Blu-ray mee te promoten en als film is hij zelfs ook nog zeer genietbaar. Een Must-have!

Onze Score:
8.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags: ,


Leave a Reply