gaming sinds 1997

That’s My Boy

thatsmyboyMet The Wedding Singer, The Waterboy en Big Daddy heeft Adam Sandler enkele komedies gemaakt die we wel konden smaken en sindsdien hebben we altijd gehoopt dat hij dit niveau terug zou bereiken. Keer op keer bedachten we dat Sandler toch wel wat grappigs in zijn mars heeft en besloten we hem een nieuwe kans te geven. Na de trailer gezien te hebben van deze That’s My Boy besloten we dan ook om deze Blu-ray aan te vragen om te reviewen. De dag erna konden we lezen dat de film een Razzie Award ontvangen had. Onze verwachtingen waren meteen gecorrigeerd.

Sandler is Donny, een jongen die zijn fifteen minutes of fame kreeg toen hij zijn leerkrachte zwanger maakte en een nationaal fenomeen werd. Die tijd is echter al lang voorbij en Donny heeft al zijn geld verbrast terwijl zijn zoon Han Solo, die tegenwoordig bekend staat als de succesvolle hedgefund makelaar Todd, op het punt staat van te gaan trouwen. Wanneer Donny op het punt staat om de gevangenis in te gaan vanwege achterstallige belastingen besluit hij om de band met zijn zoon nog maar eens aan te trekken in de hoop dat hij hiermee genoeg geld kan verdienen via een reality-TV programma om zijn schulden te betalen.

Dat is zowat alles dat je moet weten van het verhaal, de rest van de film bestaat vooral uit schunnigheden, beledigingen aan zowat alles en iedereen, en flauwe grappen die met zeer veel moeite de schijn van een glimlach op je gezicht kunnen toveren. Dat onze verwachtingen naar een absoluut nulpunt gedaald waren vlak na het aanvragen van deze film heeft er naar alle waarschijnlijkheid bij geholpen dat we effectief enkele momenten hebben kunnen lachen, maar dat maakt niet goed dat Sandler hier wederom een rotslechte komedie heeft afgeleverd.

In That’s My Boy heeft Sandler zich een belachelijk accent aangemeten dat hij waarschijnlijk grappig zal vinden, masturbeert hij op een foto van een 80-jarige (?) grootmoeder, vindt men het blijkbaar cool dat een pastoor (James Caan) iemand neerslaat, wordt Susan Sarandon opgewonden van een vinger die tegen een ruit tikt, en wordt Andy Samberg afgedaan als een complete idioot die zelfs nog minder goed is in het opvangen en teruggooien van een baseball dan een 2-jarige peuter. Ja, het niveau zit weer op een nieuw dieptepunt en je hoopt in je hart dat de toch wel bekende cast goed betaald zijn om mee te doen aan dit stukje prutswerk.

That’s My Boy is vooral goed in het leveren van misplaatste en slecht uitgewerkte grappen en onnozeliteiten en heeft met rede een Razzie gewonnen. De film gaat over de vergane glorie van Donny, maar doet ons vooral afvragen of Sandler nog wel in staat is om ooit zijn vroegere glorie terug te verkrijgen.

Bovenstaande commentaar gelezen hebbend zal je je wel afvragen waarom we deze film in godsnaam nog een 4/10 durven geven. Wel, dat kan je volledig toeschrijven aan Sony die perfect weten hoe ze een transfer naar Blu-ray moeten doen. De beeld- en geluidskwaliteit zijn bijna perfect en daarnaast krijgen we ook nog een aantal extra’s waaronder bloopers, deleted scenes, een overzichtje van de cameo’s van bekende sterren, en de cast die wat vertellen over de scenes in de strip club. Waarom er echter zeven minuten gespendeerd wordt aan de cast die “Wassuuup!” liggen te roepen snappen we écht niet.

box-thatsmyboy

Onze Score:
4.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags: ,


Een Reactie op “That’s My Boy”

Leave a Reply