gaming sinds 1997

The Cold Light of Day

De jonge Amerikaan Will Shaw arriveert in Spanje om samen met de rest van zijn familie (vader, moeder, broer en diens vriendin) de vakantie door te brengen op een zeiljacht maar hij heeft er niet al teveel zin in. Met zijn vader die bij de ambassade werkt heeft hij een allesbehalve goede band, en dat hij constant aan de telefoon hangt om de situatie omtrent zijn bedrijfje dat in moeilijkheden zit te volgen doet ook al geen goed aan de sfeer. Wanneer hij nog maar eens aan het sms’en is en als gevolg de vriendin van zijn broer lichtgewond geraakt gaat pa Martin dan ook even over de rooie en gooit Will’s Blackberry gewoon in de zee.

Will moet er even tussenuit om te kalmeren en hij zwemt dan ook naar de oever om in een nabijgelegen dorpje wat boodschappen te gaan doen. Wanneer hij terugkeert naar de boot vindt hij deze echter compleet verlaten aan. De lokale politie blijkt al snel niet te vertrouwen te zijn en wanneer Martin terug opduikt komt Will te weten dat zijn vader geen gewone penseellikker op de ambassade is maar een agent van de CIA en dat als ze hun familie levend willen terugzien ze de kidnappers een koffertje moeten terugbezorgen dat Martin een tijdje geleden van hen ontvreemd heeft. Niets is echter wat het lijkt.

Met Bruce Willis, Henry Cavill en Sigourney Weaver in de hoofdrollen mag je je toch wel verwachten aan een spectaculaire actiefilm. Althans, dat denk je toch. Niets is echter wat het lijkt want The Cold Light of Day is zo standaard als maar kan zijn. Willis komt voorbij maar is even snel weer verdwenen en hij is duidelijk ingehuurd om wat extra (dood) gewicht te geven aan de film, Weaver acteert op automatische piloot, en Cavill is net zoals het verhaal compleet ongeloofwaardig. Dan hoop je dat de regisseur er toch wat van probeert te maken, maar Mabrouk El Mechri (JCVD) durfde het blijkbaar niet aan om ook maar een sprankeltje originaliteit ten berde te brengen waardoor TCLOD na een redelijk goede opzet (ook al lijkt deze rechtstreeks van Spy Kids te komen) in recordtempo afzakt tot onder de middelmaat. Zelfs met het verstand op nul moet je moeite doen om geïnteresseerd te blijven kijken.

Qua technische kwaliteit kunnen we niet klagen, alles ziet er mooi uit en enkel een paar kleine trillende beeldlijntjes en wat solarisatie verstoren het verder goede beeld. Qua geluid krijgen we een goede mix die perfect aansluit bij de actie op beeld en alle kanalen goed gebruikt om de sfeer en spanning bij te staan. We krijgen verder ook nog wat promotionele interviews met cast & crew waarbij vooral opvalt dat Bruce Willis meer voorbij komt dan in de film zelf.

Onze Score:
4.0

geplaatst in: BLU, Entertainment One, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply