gaming sinds 1997

The Expendables 2

theexpendables2Laten we maar onmiddellijk met de deur in huis vallen: The Expendables 2 is een hilarische actiefilm die zowat alle grote actiehelden uit de jaren ’80 en begin jaren ’90 samenbrengt voor één groot festijn aan spierballenmassa, over-de-top shootouts, en occasionele duels waar de vonken van afslaan. Voor het verhaal moet je echter wederom niet kijken.

Barney Ross (Stallone) en zijn zootje ongeregeld worden na een succesvolle extractie door Mr. Church (Willis) naar Azië gestuurd om een brandkast te kraken in een vliegtuig dat gecrasht is. Het lijkt een simpele klus, maar eens ze de inhoud te pakken hebben wordt het nieuwste lid van de Expendables, Billy the Kid (Liam Hemsworth) gevangen genomen en vermoord door Jean Vilain (Van Damme), leider van een criminele organisatie genaamd The Sangs, die het voorzien heeft op vijf ton plutonium dat voor het grijpen zou liggen in een verlaten mijn.

Dat een missie niet lukt is een ding, maar dat een van zijn medestrijders onnodig vermoord wordt is een heel andere zaak. Barney neemt het allemaal zeer persoonlijk en gaat dan ook samen met zijn vrienden in vol ornaat achter Vilain om wraak te nemen.

Stel niet teveel vragen bij het verhaal, en verwacht niet teveel diepgang bij de dialogen. Meer dan een ton aan one-liners krijg je niet voorgeschoteld en telkens de actie een beetje stopt valt de film bijna compleet in elkaar, maar gelukkig zijn deze momenten zeer schaars en wordt de vaart er voor de rest goed ingehouden. Als dusdanig is The Expendables 2 ook een veel leukere film dan het eerste deel. De actie is er nog een stukje heviger bij en de toppers die we in Expendables 1 nog niet hadden zien voorbijkomen (Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme) zijn nu wél van de partij terwijl ook oude getrouwen als Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis meer schermtijd krijgen.

Het is allemaal ludiek en niet al te serieus te nemen, maar Expendables 2 levert wel wat ervan verwacht wordt. De openingsscene is gewoon ronduit lachen geblazen, de vele one-liners slaan regelmatig spijkers met koppen, en wederom krijgt elk personage zijn deel van de koek als het aankomt op actie. Als je je niet stoort aan het gebrek aan diepgang dan is The Expendables 2 een must-have!

Qua beeld en geluid zijn we iets minder positief. Het geluid is wel zeer goed met juiste plaatsing van effecten en goed gebruik van alle kanalen, maar het beeld is wat te donker naar onze smaak en mist wat detail terwijl het geheel ook een beetje soft overkomt. Dit is echter niet geheel te wijten aan de transfer maar eerder aan de makers die hiervoor gekozen hebben. De Blu-ray zou naar verluid iets beter scoren, maar niet veel. Als dusdanig kunnen we dus zeggen dat Expendables 2 nooit demo-materiaal zal worden op gebied van beeldkwaliteit.

In de extra’s vinden we een audio-commentaartrack terug met Simon West, 20 minuten over de cast van actiehelden en waar ze vandaan komen, een 25 minuten durende feature over de films en actiehelden uit de jaren ’80, een stukje over echte huursoldaten, en 14 minuten over de wapens die in de film voorbij komen. Daarnaast zijn er ook nog wat verwijderde scenes en bloopers.

box-expendables2

Onze Score:
7.0

geplaatst in: Dutch Filmworks, DVD, Reviews
tags: ,


Leave a Reply