gaming sinds 1997

The Hangover – Part 3

hangover3The Hangover was in 2009 een regelrecht kassucces en niet zonder rede. Een groepje vrienden ging naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest om de dag erna zich niets meer te herinneren van wat er zoal gebeurd was en tot overmaat van ramp was de vrijgezel zelve niet meer te vinden. Dit was het begin van een speurtocht om de hilarische gebeurtenissen van de voorbije nacht in kaart te brengen en als dusdanig ook de vermiste bruidegom terug te vinden.

Komedies maken is niet makkelijk. Meestal krijgen we een of andere “romantische” film voorgeschoteld met melige grappen en een einde dat je al vanaf de eerste seconde weet (alles komt goed!), ofwel krijg je een absurd verhaal met platvloerse humor waarbij je maar moet hopen dat het nog grappig blijft (iemand zien schijten is niet per definitie om mee te lachen). The Hangover slaagde er echter in om al de juiste hokjes op het juiste moment aan te vinken, werd nooit al te melig en de grappen waren misschien niet allemaal even hoogstaand, je kon er wél altijd mee lachen!

Deel 2 was eigenlijk een beetje een remake van deel 1 en miste daardoor toch wel wat de originaliteit die we in de eerste film zo konden appreciëren. Het publiek kon er echter niet om malen en ook de sequel werd een succes waardoor je al kon vermoeden dat er een derde deel gemaakt zou worden. Als men in Hollywood geld ruikt dan houdt immers niets hen tegen, nietwaar? En zo komen we dus bij The Hangover: Part 3.

Deze keer geen bachelor party noch een of andere door drugs veroorzaakte trip met bijhorend geheugenverlies. Neen, we komen nu terecht in een misdaadkomedie waarbij The Wolfpack Doug moet redden uit de handen van een gangsterbaas genaamd Marshall (John Goodman) die nog een eitje te pellen heeft met Alan’s vriend Mr. Chow. Deze heeft immers een hele tijd geleden Marshall beroofd van een lading goud en aangezien de kleine Chinees geen vrienden heeft buiten Alan ziet Marshall dit als zijn enige kans om ooit nog het goud terug te krijgen en wraak te nemen op Chow. Chow, die recentelijk ontsnapte uit de gevangenis, blijkt echter niet zo makkelijk uit te leveren…

Todd Philips besloot om voor dit derde deel compleet te breken met de opzet uit de eerste twee delen. Buiten de personages en hun gedeelde historiek blijft er eigenlijk weinig over van het originele concept. De meerderheid van de critici vonden dit allesbehalve een goed idee en je kan je effectief de vraag stellen wat dit nog met “The Hangover” te maken heeft. Het publiek was het daar echter duidelijk niet mee eens en deel 3 werd wederom een succes aan de kassa.

Was dit terecht? Wel, wij hebben alvast geen probleem met het feit dat men hetzelfde concept niet voor een derde keer herkauwt, en de film begint met een ronduit hilarische scene die ons nog eens letterlijk over de grond deed rollen van het lachen. De toon wordt onmiddellijk gezet en je kan niet wachten om nog meer grappen en grollen op je af te laten schieten! Spijtig genoeg is die ene scene echter de enige die effectief grappig is…

De rest van de film volgt een redelijk simpel stramien waarbij het Wolfpack van de ene locatie naar de andere geleid wordt en zelfs terugkeert naar Las Vegas waar het allemaal begonnen is. De tocht zou vol moeten zitten met grappige gebeurtenissen en dialogen maar is dit spijtig genoeg niet, en ook al doen de makers nog zo hun best; de romance die opbloeit tussen Alan en Cassie (Melissa McCarthy) kan niet op de lachspieren werken. Het weze gezegd: na tien minuten zakt The Hangover Part 3 in elkaar als een slechtgemaakte pudding en blijven we over met wat op zijn best een onderhoudende avonturenfilm genoemd kan worden. En dan zijn we nog heel positief.

De beeld- en geluidskwaliteit van deze Blu-ray is wederom zeer goed te noemen. De scherpte en niveau van detail zijn super en vooral de overzicht scenes in het nachtelijke Las Vegas zijn indrukwekkend. Qua geluid is er eveneens zeker niet te klagen, de surrounds worden goed gebruikt voor muziek en effecten (zoals een deur die achter je dichtgeslagen wordt) en dialogen zijn ten allen tijde perfect verstaanbaar.

The Hangover is geen serieuze film en de extra’s zijn dat eveneens niet. “Replacing Zach: The Secret Auditions” is vijf minuten Galifianakis die zichzelf een genie vindt, “The Wolfpack’s Wildest Stunts” gaat nog eens de stunts uit de film af, en “Inside Focus: the Real Chow” moet ons doen geloven dat de Aziaat in het echte leven ook niet te vertrouwen is. Verder ook nog wat uitgebreidere scenes en de cast & crew die hun plezier van het maken van de film nog eens herleven.

box-hangover3

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply