gaming sinds 1997

The Last Stand

thelaststandSheriff Owens is een voormalige agent van een speciale politie eenheid in Los Angeles maar na jaren van vechten tegen de misdaad heeft hij het zowat gehad en wil zijn oude dagen sluiten in het rustige dorpje Somerton waar de zwaarste misdaad zowat het verkeerd parkeren van een auto lijkt te zijn. Daar komt echter verandering in wanneer een gevaarlijke drugsbaron ontsnapt tijdens een gevangenentransport en met een opgepompte Corvette op de vlucht slaat.

De FBI zet alle zeilen bij om de man terug in hechtenis te nemen, maar alle pogingen mislukken en de versterkingen die men aan de grens naar Mexico opgezet heeft lijken voor niets wanneer blijkt dat de man een heel andere plaats in gedachten heeft om de grens over te steken: een zelf opgezette brug nabij Somerton! Wat een rustig weekendje moest worden voor het dorp van Sheriff Owens wordt plots een strijd op leven en dood!

“Ahnuld” heeft zijn gouverneursambt vaarwel gezegd en is nu terug in vol ornaat te bewonderen in de wereld van de film. Na een cameo in de eerste Expendables, en een iets groter rolletje in de sequel, heeft Schwarzenegger met The Last Stand zijn eerste nieuwe volledige film met hemzelf in de hoofdrol ingeblikt en het mag gezegd worden: de man weet perfect zijn sterke punten uit te spelen!

Met sterke punten kijken we dan deze keer niet naar de toch wel wat verlepte spierballen van de vroegere Terminator, maar eerder rechtdoorzee actie gecombineerd met lichte hints naar andere films (Fast & Furious, High Noon, …) en een gezonde dosis humor waarbij Schwarzenegger zichzelf ook niet al te serieus neemt. Gecombineerd met een cast die naast Schwarzenegger ook nog bekende gezichten als Forest Whitaker, Peter Stormare en zelfs Johnny Knoxville bevat The Last Stand zowat alle goede elementen die je nodig hebt voor een leuke ontspannende actiefilm die zich niet voordoet als iets hoogstaanders. Leuk vermaak, niets meer, maar soms moet het ook niet meer zijn!

Het beeld en geluid op de Blu-ray release van The Last Stand zijn bijna perfect te noemen. Het beeld ziet er piekfijn uit, zonder enige hint naar compressiefouten, en ook het geluid dat alle kanalen ten volle gebruikt is referentiemateriaal. Echter, referentiemateriaal zouden we het niet noemen dat is dan niet zozeer vanwege de puur technische kwaliteit maar eerder vanwege de film zelf. Alles is digitaal geschoten en dus mis je een beetje het “filmische” gevoel, en het feit dat het eerste half uur nagenoeg zonder echte actie voorbij zoeft zorgt ervoor dat er op gebied van audio gedurende die tijd eveneens weinig te beleven valt. Al bij al technisch dus zeker in orde, maar nu niet echt om mee uit te pakken voor je home cinema.

We krijgen iets meer dan 80 minuten aan extra’s en die zijn gevuld met een “Making Of” (Not in my Town: Making The Last Stand), een feature over de scene in het korenveld (Cornfield Chaos: Scene Breakdown) waarbij de makers spijtig genoeg nogal té opvallen reclame maken voor General Motors die de grote meerderheid van de wagens geleverd hebben, een stukje over de wapens uit de film (The Dinkum Firearm & Historic Weaponry Museum Tour), wat behind the scenes beelden (Actor-Cam Anarchy: with Johnny Knoxville and Jaimie Alexander), verwijderde en extended scenes.

box-thelaststand

Onze Score:
7.0

geplaatst in: A-Film, BLU, Reviews
tags: ,


Leave a Reply