gaming sinds 1997

The Secret Files: Tunguska

In 1908 vond er in Tungunska een enorme explosie plaats, met een grotere kracht dan een atoombom. Over de oorzaak wordt nog vaak gespeculeerd, maar over het algemeen wordt aangenomen dat het om een meteoriet ging. Secret Files: Tungunska slaat echter het pad van een andere theorie in.

Al bij al is het wel een clichépad, maar toch is het verhaal vrij onderhoudend. Er zit ook wat humor in, maar laten we het maar niet hebben over het niveau. Het begint allemaal wanneer Nina’s vader verdwijnt. Die verdwijning gaat natuurlijk gepaard met allerlei vreemde gebeurtenissen en dus is het aan Nina om het mysterie op te lossen. Hierbij wordt ze geholpen door Max, een jonge collega van haar vader.

Tijdens het spel speel je dus met Nina en af en toe met Max, en dat vanuit de derde persoon. Over het algemeen is de gameplay vrij klassiek. Met een linkermuisklik krijg je een beschrijving van het object en met een rechtermuisklik onderzoekt je personage het betreffende voorwerp van dichterbij. Om je te helpen de onderzoekbare voorwerpen te vinden, is er een functie die interessante plaatsen voor je aanduidt met vergrootglaasjes. Toch zijn niet per se al deze aangeduide plaatsen nodig om verder te geraken.

Ook de verzamelde voorwerpen kan je nog eens onderzoeken om alsnog een aanwijzing te vinden. Om sommige raadsels op te lossen zal je ook weer een aantal voorwerpen moeten combineren. Zo’n oplossing is soms echter nogal vergezocht, al kan het helpen te denken als McGyver. Over het algemeen ligt de moeilijkheidsgraad van de raadsels op een eerder gemiddeld niveau.

Qua graphics valt er niet veel te klagen. De beelden zien er goed uit en hebben iets tekenfilmachtig. De mooie filmpjes tussendoor doen de spanning wat stijgen, dit in tegenstelling tot de saaie dialogen aan het begin van een level. Toch klinkt het stemmenwerk goed genoeg, zij het wat ongeïnspireerd bij sommige personages.

Secret Files: Tunguska zal misschien niet boven andere games uitsteken, maar al bij al zorgt het toch voor wat ontspanning. Beschouw het maar als een tussendoortje eer de eindejaarstoppers aankomen.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Secret Files: Tunguska
geplaatst in: Deep Silver, PC, Reviews
tags: ,


Leave a Reply