gaming sinds 1997

The Sims: Life Stories

Met de Sims Levensverhalen begint EA weer een nieuw hoofdstuk in de Simsreeks. Krijgen we deze keer wel een origineel en vernieuwend spel? Natuurlijk niet.

Wat deze levensverhalen apart zet van de originele Sims 2 zijn de verhaallijnen die erin verweven zitten. Je hebt Manon, teruggekeerd voor een nieuwe start, maar er is ook een oude vlam die roet in het eten komt gooien. Daarnaast maakt ook Vincent zijn opwachting: de techniekfreak op zoek naar een vriendin die voor een keer niet uit is op zijn geld. Naast het spelen van deze verhaallijn die doet denken aan een virtuele soap kan je nog altijd vrij spelen, dus zonder dat je het script moet volgen.

De hierboven vermelde verhalen worden in het spel gebracht door middel van opdrachten die uitgevoerd moeten worden. Brengt je Sims deze tot een goed einde, dan krijgt hij of zij er een beter humeur van en verdienen ze extra wenspunten plus eventueel nog andere voordelen.

Wie de Simsreeks kent, weet dat de Simmetjes op z’n zachts gezegd behoeftig zijn en vraagt zich dus terecht af of het wel mogelijk is tussen het vullen van de metertjes nog andere dingen te doen. Gelukkig hebben ze hier bij EA aan gedacht, want eenmaal de behoeften van een Sims vervuld zijn, kan deze wat langer ongehinderd voort dan in de originele Sims 2.

Sims Levensverhalen wordt eveneens gepromoot als ‘laptopvriendelijk’. Dit is inderdaad zo aangezien het spel vlotjes liep op mijn laptop en de laadtijden miniem waren. Je kan wel niet fullscreen spelen want blijkbaar is het de bedoeling dat je onder het spelen nog op de chat zit te klooien, je je e-mails controleert of, en denk hieraan, de Fraglandsite bezoekt. Dit zorgt ook voor een gedeeltelijk gewijzigde camerabesturing, waaraan het even wennen is en maakt ook duidelijk dat dit echt wel een game is voor de meer ‘casual’ gamer.

Naast de verminderde nood aan het bevredigen van natuurlijke behoeftes, zijn er nog wat andere extraatjes: nieuwe buurten, een aantal nieuwe voorwerpen en… dat is het. Wat is er dus eigenlijk nieuw buiten de verhaallijn ten opzichte van Sims 2? Weinig tot niks! Als je reeds Sims 2 bezit, zal je opnieuw de volle pot betalen voor iets dat meer de waarde heeft van een expansie. Wie trouwens de add-ons wil toevoegen aan deze Simsversie komt bedrogen uit: de expansion packs werken niet bij deze game wat er nog maar eens op wijst dat dit spel duidelijk niet gericht is op dezelfde doelgroep.

Het is trouwens het eerste, maar niet het laatste deel in deze reeks: een flyer in het doosje verklapt namelijk dat in de zomer van dit jaar ‘Sims Dierenverhalen’ eraan komt en in de winter kan je je verwachten aan ‘Sims Eilandverhalen’. Aan de beschrijving te zien is deze laatste de Simsversie van Lost.

De Sims Levensverhalen kan dus best wel leuk zijn, maar nieuw is het zeker niet, en origineel nog veel minder. Zorg dus dat je goed het verschil kent tussen de Sims 2 en deze aflevering en laat je niet in de luren leggen: dit is een spel voor diegene die ofwel echt alles van de Sims wil hebben of voor wie de Sims iets te hectisch en, let op, te intens uitvalt. Wie nog nooit de Sims speelde zal hier dus wellicht meer uithalen dan de score laat vermoeden.

Onze Score:
5.0
gerelateerd spel: Sims: Life Stories, The
geplaatst in: Electronic Arts, PC, Reviews
tags: ,


Leave a Reply