gaming sinds 1997

The Walking Dead – Seizoen 2

De zombie apocalyps is al een tijdje geleden begonnen en de wereld zoals we die kenden bestaat niet meer. Nadat het CDC overrompeld werd door zombies zijn Sheriff Rick Grimes en zijn groepje overlevenden onderweg geweest, op zoek naar een plaats waar ze wat rust kunnen vinden zonder constant over hun schouder te moeten kijken met de schrik dat een “walker” op hen afkomt, klaar op hun ingewanden op te eten.

Tijdens een stop op de autostrade verdwijnt Carol’s dochter Sophie wanneer enkele zombies voorbijkomen en Rick aanvallen. De groep splitst zich op om haar te vinden, maar tijdens de zoektocht wordt Rick’s zoon Carl neergeschoten door een man genaamd Otis die aan het jagen was en op een nabije boerderij woont die gerund wordt door Herschel Greene. Rick slaagt erin om Carl op tijd bij de boerderij te krijgen zodat hij nog gered kan worden en ook de rest van de groep verzamelt zich weer hier aangezien het erop lijkt dat de isolatie ervoor gezorgd heeft dat zombies dit stukje land nog niet overrompeld hebben. Echter, alhoewel de boerderij er vredig uitziet hebben Hershel en zijn familie ook enkele geheimen en het blijkt niet de kalme plaats te zijn die de groep dacht dat het was.

Het is economische crisis en als dusdanig zag The Walking Dead hun budget voor dit seizoen serieus verkleind worden. Het resultaat hiervan is dat er minder actie is en meer focus op de personage en hun ontwikkeling. En dat is nu net waar het misgaat. De personages zijn nogal simplistisch en vallen al snel in stereotypes die de rest van het seizoen blijven hangen. Rick is de leider die moeite heeft met het nemen van beslissingen, Shane kon evengoed een tattoeage op zijn voorhoofd hebben staan waarop te lezen van “slechterik”, Glenn is zo’n beetje iedereen’s favoriete huisdier, Dale speelt het geweten van de groep en wil dat iedereen overeenkomt, en de enige die wat meer diepte lijkt te hebben is Daryl maar zijn rol in dit seizoen is dan weer serieus beperkt. Daardoor hebben we enkel de nieuwe personages om te ontdekken maar ook daar zijn er maar twee mild interessant van; Hershel en zijn dochter Maggie. Tel daar nog bij dat de meeste tijd in dit seizoen gespendeerd wordt rond Hershel’s boerderij en je kan je voorstellen dat de trage pas van seizoen 1 nu helemaal terugvalt tot die van een zombieslak.

Wil dat zeggen dat dit seizoen slecht is? Gelukkig niet. De spanning van een zombie die elk moment kan opduiken om iemand’s hersenen op te eten is nog steeds volop aanwezig en redt The Walking Dead van een zekere dood. Ook de tweede helft waarin we te weten komen dat er nog andere groepen overlevenden zijn alsook het feit dat de walkers meer en meer in groepen beginnen te opereren zet de zaken klaar voor enkele interessante plotwendingen in seizoen 3. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de seizoensfinale die gewoon schitterend is en je echt doet uitkijken naar dat volgende seizoen!

Seizoen 2 valt wat tegen maar de constante spanning blijft en zorgt ervoor dat je aan het scherm gekluisterd blijft. Gelukkig maar.

Het eerste seizoen hadden we bekeken op DVD maar deze keer kregen we de Blu-ray toegestuurd. Onze eerste – en finale – impressie is dat alles er nog even lelijk uit ziet als op DVD. Ja, Blu-ray moet betere kwaliteit leveren maar als de makers je scherm vullen met grain dan weet je waar je je aan kan verwachten. Tijdens close-ups zie je dat het niveau van detail goed is, maar door het harde en grainy beeld gaat het detail al snel verloren zodra de camera uitzoomt. Tel daar nog bij dat de kleuren afgewassen zijn en je weet dat je een perfect beeld hebt dat past bij de atmosfeer van een post-apocalyptische wereld, maar dat wil zeker niet zeggen dat leuk is om naar te zien. Het geluid komt met een 5.1 Dolby Digital track die duidelijk dialogen vootrbrengt en ook wat atmosfeer toevoegt met goede positionering van effecten daar waar mogelijk.

Waar de release echt in uitblinkt is bij de extra’s. We krijgen een ton aan korte features die onderwerpen behandelen zoals muziek, effecten, de verschillen tussen de comics en de serie, special effects en meer. Daarnaast zijn er ook verscheidene audio commentaartracks, zes webisodes die voor de serie gemaakt waren omtrent een vrouw die na een auto ongeluk ontwaakt en merkt dat de zombie apocalyps begonnen is, en dan ook nog enkele verwijderde scenes.

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Entertainment One, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply