gaming sinds 1997

Thing, The

Een Amerikaanse noordpoolexpeditie ziet plots enkele Noorse collega’s een hond in hun kamp achtervolgen. Denkende dat de Noren echt wel compleet uit de bol moeten zijn gegaan schieten ze hen neer en nemen de hond in bewaring. In het Noorse kamp vinden ze de boel bijna compleet afgebrand en het enige dat lijkt over te zijn gebleven is een karkas van iets dat menselijk lijkt te zijn geweest. Hadden ze hun collega’s maar niet doodgeschoten, want de volgende dag blijkt dat de hond een buitenaards wezen is dat andere levensvormen imiteert. Wanneer de Amerikaanse dokter erachter komt dat 75% kans bestaat dat een van de Amerikanen besmet is geworden door de alien gaat hij uit het lint en zorgt ervoor dat er totaal geen communicatie met de buitenwereld gedaan kan worden. Het is nu aan de rest van de crew om uit te vinden wie ze wel en niet kunnen vertrouwen voordat het buitenaardse wezen hen allemaal vermoordt.

The Thing mag dan wel van 1982 zijn, beklijvend is hij nog steeds. Deze klassieker van John Carpenter is nog even goed uit als bij zijn originele release en mag dus niet ontbreken in je collectie.

Vergeleken met de DVD levert deze Blu-ray een veel hogere kwaliteit van beeld en geluid terwijl de extra’s dezelfde zijn gebleven op de U-Control feature van Universal na.

Alhoewel de release niet perfect is is het wel de beste die we tot op heden hebben gezien dus als je de film nog niet zou hebben is dit de moment voor de aankoop. Als je The Thing reeds op DVD hebt moet je je wel afvragen of de verbeterde beeld- en geluidskwaliteit het geld waard is

Onze Score:
9.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply