gaming sinds 1997

Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2

Amerikanen waren en blijven nog steeds in de ban van het terrorisme en dat bewijst UbiSoft nog maar eens met deze Rainbow Six: Vegas 2, waarin een terreurnetwerk onder leiding van Alvarez Cabrero zich nestelt in de stad die nooit slaapt. Is de game even overtuigend als hun angst voor Bin Laden en zijn vriendjes?

Jij speelt Bishop, leider van het elite Bravo Team. Samen met je team is het de bedoeling om zoveel mogelijk terroristen uit te schakelen wanneer de onderhandelen mislukken en de schurken dreigen om gijzelaars overhoop te schieten.

Qua gameplay is dit spel alvast een schot in de roos. Wanneer je als een kip zonder kop een kamer inloopt, ben je gedoemd snel te sterven. Teamwork is in dit spel geen optie, maar een pure must! Door een simpele druk op de spatiebalk kan je je team sturen naar waar je zelf wil, en dankzij het nieuwe ‘cover and shoot’-systeem is het heel makkelijk om je achter een object te verschansen en in het wilde weg op je vijanden te schieten. En er zijn nog zulke acties die je met de spatiebalk kan doen, zoals het op-en-afklimmen van een touw, je team verzamelen om een deur op te blazen, of gewoonweg binnen te vallen.

Grafisch is het spel dan weer niet zo’n voltreffer. Terwijl sommige decors zeer mooi zijn afgewerkt, zijn er toch veel kleine foutjes, die het realisme van het spel naar beneden halen, zoals wieltjes onder een hek, die niet bewegen wanneer je het opent of projectors op het plafond, die zelfs blijven werken nadat je ze hebt doorzeefd met laders munitie.

Een ander minpunt duikt de kop op wanneer je door vijandelijk vuur geraakt wordt. Er komt dan een soort blur op het scherm, die gewoon lijkt op gigantische pixels. Naar mijn mening is dat toch wel een lelijk en storend element.

Je kan ook je eigen personage creëren. Spijtig genoeg kan je onder slechts één account spelen en zijn de mogelijkheden voor het veranderen van je character zeer beperkt. Een ander heikel punt zijn de laadtijden, die te lang duren voor het menu en wanneer je van level verandert.

Zoals reeds gezegd moet je dit spel tactisch spelen, in tegenstelling tot veel andere shooters. Daarvoor krijg je enkele leuke speeltjes mee, die zeer goed van pas kunnen komen. Dankzij een rookgranaat kan je ervoor zorgen dat je vijanden gedesoriënteerd raken, terwijl je zij ze kan zien met je thermal heat-bril en ze aldus rustig kan neerschieten. Ook de nachtkijker komt in de donkere delen van het spel goed van pas.

Naarmate je in het spel vordert, krijg je ervaring, beter gekend als xp of experience, waarmee je een nieuwe rank kan unlocken. Elke rang zorgt eveneens voor nieuwe uitrusting, waardoor je beter tegen tegen schoten van vijandelijke vuur bestand bent.

Het online gedeelte is nog best leuk, want geef toe, met vrienden spelen is altijd leuker dan alleen. Je kan zelf een spel selecteren of de server er eentje voor jou laten kiezen die overeen komt met je offline rank, waardoor je zeker bent dat je niet overschaduwd wordt door de betere spelers.

Rainbow Six: Vegas 2 is een aanrader voor iedereen die houdt van een goede tactical shooter. Het nieuwe cover and shoot-systeem zorgt voor een leukere gameplay dan bij voorganger Vegas.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2
geplaatst in: PC, Reviews, Ubisoft
tags: , ,


Leave a Reply