gaming sinds 1997

Tony Hawk’s Underground 2 Remix

Tony Hawk… wie kent hem nu niet? Hij is zowat de grootste skatelegende aller tijden, maar bij gamers is hij vooral bekend omwille van de gelijknamige games. Volgens de één hebben de jongens van Activision de tepels van de Tonykoe ondertussen al zodanig leeggetrokken dat de uier aan een tittielift toe is, volgens de ander blijft men steevast met vernieuwende games op de markt komen. Hoe zit het nu? Is Tony nu nog steeds jullie zuurverdiende centjes waardig of laat je hem beter in de rekken liggen? Ik nam alvast de kersverse PSP-versie onder de loep en probeerde een antwoord te vinden op deze levensbelangrijke vraag. Meuh!

THUG2 Remix bevat een storymode waarin onze vriend Tony Hawk samen met Bam Margera een skatewedstrijd op poten zet, met name de World Destruction Tour,

die over de hele wereld zal plaatsvinden. Daarvoor zijn een hoop pro skaters, een rolstoelpatiënt en een nieuwelingetje (jij dus) verdeeld in 2 groepen die het tegen elkaar zullen opnemen. De éne groep valt onder leiding van Tony zelve, de andere wordt geleid door Bam. Het moet gezegd worden, de cutscenes die het hele verhaaltje aaneenbinden zijn werkelijk hilarisch en zijn in oververvalste “Viva la bam/jackass” stijl.

In de story mode moet je bepaalde goals vervullen waarmee je punten verdient. Indien je genoeg punten verzamelt hebt kan je doorgaan naar het volgende level. Gelukkig zijn deze goals erg gevarieerd en

leuk om uit te voeren; ze kunnen gaan van een vogel in lichterlaaie zetten met je skateboard, tot het bevrijden van een stier door er tomaten tegen te werpen. Er is ook nog de Classic mode, die eigenlijk samenvalt met de storymode, behalve dan dat de goals hier licht verschillen en het boeltje niet aaneenhangt met cutscenes. De creatievelingen onder ons kunnen daarnaast ook hun eigen skaters, tricks, logo’s en parken ontwikkelen in de daarvoor bestemde modes, iets wat de levensduur van dit spelletje natuurlijk alleen maar ten goede komt.

Aangezien de feeling van een PSP vrijwel dezelfde is als die van een PS2-controller, verschilt de besturing niet met deze op de

gewone consoles. Daardoor is THUG2R voorzien van de snelle arcadegameplay die we van de serie gewoon zijn. Ook krijgen we hier een ruime waaier aan tricks voorgeschoteld, waarvan een hoop eigen zijn aan de skater in kwestie. Zoals gewoonlijk moeten we ons niet aan een realistische skategame verwachten; combo’s waarin je 12 grinds na elkaar doet en dergelijke zijn namelijk zo natuurlijk als een Russische met een snorretje.

De PSP is natuurlijk iets meer naar de graphicshoertjes onder ons gericht

dan zijn concurent de DS en gelukkig stelt men ons hierin niet teleur. THUG2R ziet er werkelijk prachtig uit op deze kleine handheld. Af en toe botste ik wel op een foutje of een licht irriterend camerastandpunt, maar die zijn zodanig kortstondig en zeldzaam dat de speler zich hier niet aan zal ergeren. Ook over de soundtrack en sound effects valt zeker niet te klagen, de soundtrack is immers voorzien met singles van grote namen als Metallica, de Red Hot Chilli Peppers, Frank Sinatra, en vele andere.

Tony Hawks Underground 2 Remix op de PSP is een ijzersterke launchtitel geworden die mij meerdere uurtjes plezier wist te bezorgen. THUG2R is echter niet veel meer dan een port van zijn consolebroertje, dus voor zij deze reeds in hun bezit hebben valt er niet veel nieuws te ontdekken met dit spel… behalve dan misschien de 4 nieuwe levels, maar deze weten een nieuwe aankoop niet te rechtvaardigen. Maar voor zij die een PSP’tje aangeschaft hebben en op zoek zijn naar een leuke extreme sportsgame is dit zeker een aanrader. Verstand op nul en skaten met de jackass crew, zeg nu zelf… klinkt leuk toch?

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Tony Hawk’s Underground 2 Remix
geplaatst in: Activision, PSP, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply