gaming sinds 1997

Trick ‘r Treat

Het is Halloween en veel mensen zijn aan het vieren (of niet). Terwijl de nacht vordert volgen we een jongetje met een pompoenhoofd die van deur tot deur gaat om snoep te verzamelen en mensen die niet meedoen met de geest van Halloween op andere gedachten brengt.

Als dusdanig ontmoeten we een schooldirecteur die moordneigingen heeft, enkele jonge meisjes die van plan zijn om hun vriendin te laten ontmaagden op een feestje, enkele jongeren die meer krijgen dan verwacht wanneer ze naar de plaats gaan waar jaren geleden enkele mentaal gehandicapte kindere gedood zijn, en een oude man die het moet opnemen tegen een kwade geest omdat hij niet van Halloween houdt…

Het is reeds jaren geleden sinds we een deftige horrorfilm gezien hebben die meerdere verhaallijnen bevat. Creep Show, Tales from the Crypt, Tales from the Dark Side, Twilight Zone, … ze zijn allemaal voorbijgekomen en weer gepasseerd en nu hebben we dus Trick ‘r Treat.

Geproduceerd door Brian Singer en geregisseerd door Michael Dougherty krijgen we een excellente cast voorgeschoteld die hun job schitterend doen in een geïnspireerde film die erin slaagt om verscheidene plots in een verhaal te verpakken met onverwachte twists. En dat zonder de kijken ook maar een seconde te vervelen of kinderachtig en oppervlakkig te zijn. De combinatie van verscheidene elementen die we kennen uit andere horrorfilms werkt perfect en met de interessante extra’s die we nog verder op de DVD terugvinden kunnen we enkel zeggen dat je deze zeker niet moet laten liggen in de winkel.

Trick’r Treat is een van de beste Direct-to-DVD releases in zijn genre en een must-have!

Onze Score:
7.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply