gaming sinds 1997

Tron Evolution

De oudere generatie onder de gamers kan zich zonder twijfel de film TRON herinneren. De film gaf in het tijdperk waar computers en games nog weinig tot niets van ons dagelijks leven uitmaakten, een blik op de toekomst van computers en hoe we alles zouden ervaren. Eén ding is zeker, Disney had ons ferm bij de kloten. Computers zijn zeker niet zo blits zoals men ze toen had voorgesteld, maar dankzij de game TRON: Evolution zouden we toch eens moeten voelen hoe het is in het virtueel universum van de PC.

Disney koos ervoor om geen filmoverzetting af te leveren, maar een ‘midquel’ die het verhaal vertelt van de gebeurtenissen tussen de eerste film en de tweede. Door deze keuze is dan ook heel wat bagage vereist van de eerste film. Je komt een pak personages tegen uit het TRON-universum waar je anders nog nooit van had gehoord. Disney had gemakkelijk een soort proloog kunnen toevoegen, maar zag liever de verkoop van de eerste film nog eens stijgen veronderstel ik.

De afgeleverde game van Propaganda Games kan je best omschrijven als een actie-RPG-game met wat race elementen. Doorheen je avontuur kom je een pak tegenstanders tegen die je naar hartenlust kan vernietigen met je elektronische disc. Deze kan je gooien, maar je kan er ook speciale aanvallen mee uitvoeren. Deze aanvallen leer je gaandeweg doorheen het verhaal en speel je vrij door het verzamelen van XP – excuseer, in dit geval MB (megabytes) – en dit te spenderen aan upgrades voor je ‘monitor’. Het tweede aspect van de game is dan de platformactie die je gerust geïnspireerd op Prince of Persia kan noemen. Of moet ik zeggen gekopieerd?

Grafische ziet de game er op het eerste zicht goed uit, maar naarmate je wat meer uren slijt zal je algauw de monotone omgevingen beu worden. Door het typische TRON uiterlijk lijkt alles gewoon te sterk op elkaar. Ook vijanden variëren weinig. Het beste onderdeel van de game zijn de races met de welbekende lightcycles. De hoge snelheid, blitse neonkleuren en de knallende explosies bezorgen je werkelijk een “wauw baby!”-gevoel. Tel daar nog eens mooi geluid bij en uitstekend stemmenwerk en je weet meteen de sterkste punten van de game.

Online kan je terecht voor klassieke multiplayer modi zoals deathmatch, team deathmatch en een point-capture variatie. Jammer genoeg bevat de game geen matchmaking en kom je vaak terecht in een lobby met spelers van verschillende levels. Zijn de spelers allemaal hoger in level dan is het gevecht op voorhand beslist. Wie toch wat hogere levels wil halen voor een betere winstkans kan gewoon de singleplayer nog wat verder spelen aangezien beide modi aan dezelfde XP meter gelinkt zijn.

TRON: Evolution is een middelmatig spel dat vooral fans van de films zal kunnen bekoren. Er zitten wel enkele leuke momenten in en het verhaal is zeker niet slecht, maar andere spelers gaan zich waarschijnlijk vlug ergeren aan de eentonige omgevingen en gameplay. De multiplayer zorgt dan weer voor wat extra levensduur, maar zal geen lang leven beschoren zijn door de hevige concurrentie van andere online titels. Ietwat spijtig want hier had zoveel meer in kunnen zitten.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Tron: Evolution
geplaatst in: PS3, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply