gaming sinds 1997

Twilight Saga: New Moon, The

De 109 jaar oude vampier in het lichaam van een 17-jarige, Edward, is nog steeds zwaar verliefd op Bella Swan maar hij is bang dat zijn aanwezigheid haar kan schaden dus in plaats van haar om te vormen tot vampier zoals zij zelf wil, besluit hij om haar te verlaten. Zijn vertrek breekt Bella’s hart maar gelukkig is Jacob er die haar steunt. Echter, Jacob is een weerwolf, de natuurlijke vijand van de vampieren en wanneer Bella erachter komt dat men Edward verteld heeft van een visioen waarin zij gestorven zou zijn moet ze kiezen tussen bij Jacob blijven, of naar de andere kant van de wereld reizen om Edward te stoppen voordat hij de grootste fout van zijn “leven” maakt.

The Twilight Saga: New Moon is de tweede film waar we de liefdesdriehoek tussen Bella Swan, vampieren en weerwolven kunnen volgen, en het is nogal deprimerende koek! Bella lijkt wel de enige mens die geen nerd of loser is maar dat kan wel zijn door het feit dat ze blijkbaar een of andere kracht heeft waardoor vampieren haar niet kunnen controleren (behalve in het begin van de film dan waar een van hen dat wel kan – geen kat die weet waarom). Edward mag dan wel 109 jaar oud zijn maar hij doet eerder zijn fysieke leeftijd eer aan: hij is compleet onlogisch! En dan hebben we nog Jacob die zeer toepasselijk het gedrag van een hond aanneemt: zelfs als men hem blijft opzijschuiven blijft hij terugkomen. Hij doet me een beetje denken aan “Dug” van Pixar’s “Up” om eerlijk te zijn.

En dan heb ik nog maar zachtje de oppervlakte van de inconsistencies in het script aangehaald. De acteerprestaties zijn zo mogelijk nog slechter: de complete cast lijkt even verveeld met de film als wijzelf en brengen minder emotie op het scherm dan een kartonnen doos. De scene waarin Bella in een stoel achter het raam zit is typerend voor de film: de seizoenen veranderen terwijl we rondom haar draaien maar zij zit daar maar, niets te doen. En die scene duurt nogal lang ook waardoor we de zeikerige muziek echt niet kunnen missen en even depri worden als zijzelf.

Ik snap echt niet wat er zo fantastisch is aan deze film(serie) dat tieners over de gehele wereld er plat voor gaan. Saai, deprimerend, een verhaallijn met gaten ter grootte van de Grand Canyon en een cast die een excellente job doet in zo weinig mogelijk acteren. In het kort: mensen zijn idioten, vampieren en weerwolven zijn cool, en we zijn allemaal depressief. En ik sta op het punt om depressief te worden vanwege dat deze film nog twee sequels gaat krijgen.

Fans van het origineel zullen echter hun hartje kunnen ophalen en compleet meegaan in deze sequel die beeld- en geluidskwaliteit op DVD heeft die perfect weergeven wat de makers in gedachten hadden, en daar nog een ton aan extra’s bovenop gooit

Onze Score:
4.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply