gaming sinds 1997

Underworld: Awakening

De mensheid is erachter gekomen dat vampieren en weerwolven effectief bestaan en aangezien we zo’n vredelievend ras zijn hebben we natuurlijk de oorlog uitgeroepen tegen beide. Na 12 jaar en enkele uitroeiingsoperaties zijn de restanten van de vampieren ondergronds gegaan terwijl de weervolven bijna uitgestorven zijn.

Selene, die gevangen genomen was door de mensen, wordt in een labo van Antigen wakker uit een cryogenetische slaap en komt erachter dat men experimenten heeft uitgevoerd op haar alsook Michael die geresulteerd hebben in de creatie van Eve, een Vampier/Lycan hybride, gemaakt van hun DNA. Selene en Eve slagen erin om uit het labo te ontsnappen en met de hulp van een vampier genaamd Thomas vinden ze tijdelijk hun heil bij een verborgen verbond van vampieren. Echter, korte tijd na hun aankomst worden de vampieren plots aangevallen door een groep weerwolven, geleid door een Lycan die groter en sterker is dan eender welke die Selene ooit gezien heeft. Terwijl men dacht dat de wolven op uitsterven na dood waren is Selene nu ervan overtuigd dat ze in het geheim hun krachten aan het verzamelen zijn geweest en nu sterker dan ooit willen terugkeren. En Eve is cruciaal voor hun plannen…

Underworld: Rise of the Lycans was nogal een teleurstelling dus we hoopten echt dat Awakening de Underworld films terug naar het niveau van de eerste twee zou brengen. En tot op zekere hoogte is dit gelukt. De aktie is erg cool en Beckinsale die in een lederen pakje rondhuppelt blijft leuk om te zien. De mensheid die voor de verandering meer is dan rondlopende bloedzakjes voor vampieren is ook een leuk gegeven, maar al bij al slaagt dit er niet in om te indruk te doen verdwijnen dat er iets mist.

De filosofische opzet van de originele films is ver te zoeken en de slechteriken (inclusief de “big bad wolf”) slagen er niet in om een blijvende impressie te maken. Buiten Beckinsale is er eigenlijk geen enkel memorable personage en dat is nogal spijtig aangezien het de vraag op doet oprijzen waar de makers naartoe gaan met een volgende Underworld. Michael loopt nog rond en de mensheid is klaar om vampieren en weerwolven af te maken, maar buiten pure aktie blijft er eigenlijk weinig over. De gothische natuur van de eerste films is weg en Underworld schuift op naar de Resident Evil films (behalve dan dat er nog geen zombies in voorkomen). Als dusdanig is Awakening een leuke rollercoaster, maar een die diepte mist, iets dat bij een mogelijke volgende sequel echt wel goedgemaakt zal moeten worden als men Underworld succesvol wil houden.

Sony levert een degelijke transfer waarbij ons vooral opviel dat het detail zo hoog was dat Beckinsale er oud uit begint te zien. Of was dat opzettelijk om ons duidelijk te maken dat er 12 jaar voorbij is gegaan?

Op gebied van geluid kunnen we ook niet klagen want alhoewel we geen 7.1 track krijgen zoals de VS doet de 5.1 DTS-HD track zijn werk zeer goed met veel detail en goede positionering. De extra’s bevatten 5 documentaires die in hun geheel meer dan een uur duren, maar de meest interessante extra is toch wel de “Endless War” animatie die de opzet creëert voor deze film. Een extra die zeker meerwaarde biedt!

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags: ,


4 Reacties op “Underworld: Awakening”

  • Dakoen says:

    “Beckinsale er oud uit begint te zien” ? Pardon? Wat is dat voor een puberale opmerking? Voor haar 38 lentes en al een kind op de wereld gezet te hebben ziet ze er nog enorm lekker uit. We worden allemaal ouder! Zelfs jij SPEED….dus word het tijd dat je die puberale fantasieën eens van je afwerpt en eens met beide voetjes op de grond staat en wat volwassenere commentaar begint te plaatsten.

    Mvg, Dakoen

  • Speed says:

    LOL! Kdenk dat ge de tekst nog eens moet herlezen in zijn context… Hebt ge de Blu-ray bekeken?

    En btw, kben zelf ook 38…

Leave a Reply