gaming sinds 1997

Untold Legends 2: The Warrior’s Code

Brotherhood of the Blade was de eerste RPG voor de PSP, die ondertussen al heel wat meer titels van dat genre zag passeren. De nogal saaie kerkers, de weinig verrassende gameplay en het bijhorende doordeweekse verhaal konden ons toen niet echt bekoren. Met Untold Legends: The Warrior’s Code willen de makers de criticasters van het eerste game de mond snoeren.

Het verhaal begint alvast iets minder standaard, met de setting van een koninkrijk waarin een demon de plak zwaait, samen met zijn ontelbare trawanten. Jij bent een zogenaamde ‘changeling’ die weigert te luisteren naar de bevelen van de duivel in kwestie en daardoor vogelvrij wordt verklaard. Er rest dan natuurlijk maar één oplossing: de wereld redden! De verhaallijn wordt best interessant verteld, ook al ga je achteraf nooit nog terugdenken aan bepaalde scènes of memorabele personages.

Na het aanmaken van je speelfiguurtje (de typische klassen zijn allemaal aanwezig) en het kiezen van een paar personalisatie-opties (huidskleur, haarkleur en haartype), mag je aan het werk. En werken zal je doen! Dit is immers het type RPG waarbij je meer moet klikken dan je moet nadenken, wat an sich eigenlijk niet slecht is. Er werd bovendien energie gestoken in het variëren van aanvallen (onder andere door het toevoegen van ‘opportuniteitsaanvallen’ en charged attacks), zodat je niet enkel de ganse tijd op de X-knop zit te rammen. Verwacht je echter niet aan een uitgewerkt combosysteem of een diep uitgewerkte combat engine, maar des te meer aan rechttoe-rechtaan actie.

Leuker, en meer frequent bruikbaar, is de mogelijkheid om voor korte tijd te veranderen (je bent tenslotte een changeling) in een moordlustig monster. Je hoeft enkel je metertje op te vullen door vijanden te verslaan en eens volgetankt, kan je ter afwisseling het beest uithangen. Naast deze vernieuwingen valt er bitter weinig origineels te rapen en kan je de rest van het verhaal zelf invullen door je de typische conventies van het hack & slash-genre voor te stellen.

Visueel hebben de makers een meer originele aanpak genomen, met een combinatie van de meer standaard Dungeons & Dragons-setting en wat originelere, op anime geïnspireerde, personages en objecten. Wat meer detail was welkom geweest, maar zowel op grafisch als auditief vlak valt het spel meer dan te pruimen.

Uiteindelijk is het meest in het oog springende aspect van de game de multiplayerkant van de zaak, waardoor je zowel met als tegen andere online spelers aan het werk kan. Ook via een lokale link kan je in co-op missies afwerken of je kan competitief aan de slag tot vier spelers, in de typische deathmatch- en CTF-wedstrijdjes en variaties erop. Wij konden vooral de co-op appreciëren, maar wanneer is dat niet het geval?

Untold Legends: The Warrior’s Code is zonder twijfel een stap vooruit in vergelijking met de eerste telg uit de reeks. Jammer genoeg is het geen sprong voorwaarts voor het genre en biedt de game naast veel standaardopties en -gameplay weinig verrassends. Dat wil allerminst zeggen dat het spel teleurstelt, want iemand op zoek naar een typische hack & slash-RPG vol vijanden, items en met geslaagde multiplayermogelijkheden als kers op de taart zal hier zeker zijn gading in vinden. Voor ervaren rotten valt er echter te weinig nieuws te rapen om van een aanrader te kunnen spreken

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Untold Legends: The Warrior’s Code
geplaatst in: PSP, Reviews, Sony Entertainment
tags: ,


Leave a Reply