gaming sinds 1997

Vacancy

David en Amy zijn door een moeilijke periode aan het gaan. Hun zoontje is recentelijk doodgegaan en ze hebben moeite om dit te verwerken. Dit zorgt ook voor problemen in hun huwelijk en ze staan dan ook op het punt om te scheiden maar willen dit nog niet aan de rest van de wereld mededelen.
Wanneer ze terug naar huis aan het rijden zijn van een feestje bij een van de ouders besluit David af te wijken van de autostrade vanwege een ongeval en een kortere weg te nemen maar dit valt minder goed uit dan verwacht. Ergens in het midden van nergens valt hun auto uit en ze hebben weinig andere keuze dan in een lokaal motel de nacht door te brengen in de hoop dat de volgende ochtend een technieker kan langskomen om hun auto te repareren.
Wat ze echter niet weten is dat de vorige bezoekers van het motel hun kamer niet meer levend verlaten hebben…

Vacancy, met in de hoofdrollen Luke Wilson en Kate Beckinsale, is niet de meest originele film. Het nemen van een “shortcut” in Amerika lijkt wel gelijk te staan aan zelfmoord want het aantal films dat dit thema heeft is bijna ontelbaar tegenwoordig. Laat je dat echter niet weerhouden om deze dvd te bekijken want de uitwerking van de film is echt wel goed.

De acteerprestaties zijn exact zoals ze moeten zijn (leuk om te zien dat Luke Wilson ook nog wel wat anders kan dan in onnozele komedies meespelen), de opbouw is goed gedaan, en de spanning blijft constant aanwezig zodat je je op geen enkel moment zal vervelen. En is dat niet wat je van dit type van films wil? Inderdaad!

Vacancy is geen film die een blijvende indruk zal maken, maar hij slaagt wél perfect in zijn opzet en dat is de kijker boeien. Geen klassieker dus, maar wel een perfect afgewerkt produkt

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Sony Pictures
tags:


Leave a Reply