gaming sinds 1997

Van Helsing

Gabriel Van Helsing (Hugh Jackman) werkt voor een geheim genootschap binnen het Vaticaan. Als dusdanig moet hij alle wezens die niet menselijk zijn ofwel doden ofwel binnenbrengen. Zombies, Mr. Hyde, vampieren… geen van allen zijn veilig voor Van Helsing. Na teruggekeerd te zijn van zijn laatste job wordt hij naar Transsylvanie gestuurd met Broeder Carl om de laatste leden van de Valerious familie te helpen in hun gevecht met Dracula. De familie is het niet zo goed aan het doen de laatste tijd want slechts twee van hen zijn nog in leven: Anna en Velkam, maar Velkam is recentelijk nog gebeten door een weerwolf dus die zal het ook niet lang meer trekken.

Wanneer Van Helsing arriveert is hij net op tijd om de “bruiden” van Dracula te stoppen wanneer ze proberen Anna te kidnappen maar dan wordt het duidelijk dat de situatie nog erger is dan verwacht: Dracula wil het monster van Frankenstein gebruiken om zijn nageslacht tot leven te brengen. Waar de vampieren tot dan toe redelijk kalm waren en buiten de occasionele bloedzuigpartij de mensen gerust lieten zal dit niet langer het geval zijn als duizenden vamp-kids tot leven komen…

Van Helsing had alles ingredienten om een goede film te zijn. Hugh Jackman en Kate Beckinsale zijn perfect gecast en ook de special effects zijn top. Echter, het totaalplaatje werkt niet helemaal en Richard Roxburgh moet zo ongeveer de slechtste acteur zijn die ooit Dracula mocht spelen in de geschiedenis van de film. En dan hebben we nog niet gesproken over het nogal onnozele monster van Frankenstein…

De Blu-ray release heeft wel een voordeel ten opzichte van de DVD: de soundtrack komt nu volop tot leven en zal je zonder probleem achterover laten slaan. Draai het volume maar wat hoger en zorg dat je ramen goed vast zitten en je zal zonder probleem weggeblazen worden door alle aktie! Tel daarbij nog een schitterende beeldkwaliteit en enkele extra’s die niet op de Collector’s Edition DVD aanwezig waren en als resultaat heb je een schitterende Blu-ray release.

Van Helsing mag als film misschien niet tot de top behoren maar als demonstratie van Blu-ray alsook een deftige surround setup kan deze wel tellen!

Onze Score:
8.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags:


Leave a Reply