gaming sinds 1997

Vijf games die in de buurt komen van een film

De reeks verfilmingen van games wordt bijna oneindig, en toch moet de eerste goede film over een spel nog verschijnen. Wij denken dat de volgende games uitermate geschikt zijn voor een spel of dat ze het in het geval van Final Fantasy gerust nog eens mogen proberen.

Metal Gear Solid
De Metal Gear Solid reeks heeft een uitmuntend verhaal met belachelijk veel personages, suspense en daarbovenop ook nog eens een dikke laag intriges. Vreemd dus dat er nog altijd geen film verscheen van deze legendarische serie. Via IMDB vernemen we echter dat ze ergens in Hollywood druk in de weer zijn met het script voor een Metal Gear Solid film. Maar zitten we echt wel te wachten op die film of tuimelen we straks weer allemaal in de val die verfilmingen heet? Het verhaal van Metal Gear Solid lijkt me namelijk moeilijker te verfilmen dan de kleppers van The Lord of The Rings. Met dat boek kwam het uiteindelijk allemaal goed, maar toch wachten we met een bang hart af tot de Metal Gear film in de zalen draait.

Final Fantasy
Final Fantasy was één van de eerste spellen die op een geloofwaardige manier de emoties van de personages naar het scherm kon overzetten. En ook al waren de eerste games bij nader inzien op grafisch vlak een hoopje pixels op elkaar, toch kon je je als geen ander inleven in de avonturen van de hoofdpersonages. In Final Fantasy XII maakten de pure emoties even plaats voor het grotere geheel van politieke intriges, dus we hopen dat Square-Enix voor hun volgende deel uit de reeks teruggrijpt naar de karaktervorming en verhoudingen die de latere Final Fantasy delen zo beroemd hebben gemaakt. Het dertiende deel alweer ziet er alleszins veelbelovend uit. Het is nog altijd mogelijk om een echte Final Fantasy film te maken met de sfeer uit de games. De miskleun ‘The Spirits Within’ en het onbegrijpelijke ‘Advent Children’ vergeten we even.

The Legend of Zelda
Wie een tijdje geleden de neppe trailer van IGN heeft gezien, weet dat de sfeer van The Legend of Zelda perfect past bij een film. Akkoord, het lijkt allemaal wel een beetje op The Lord of The Rings, maar als een film over de avonturen van Link ook maar in de buurt komt van voorgenoemde, dan hebben te maken met een topper. Voorwaarde voor een geslaagde film is wel dat we een volwassen verhaal voorgeschoteld krijgen met interessante wendingen. Het concept van The Legend of Zelda klakkeloos overnemen is niet alleen weinig vernieuwend, het zou ook een zeer flauwe film opleveren. Jammer genoeg ziet er niet meteen naar uit dat die film er ooit komt. Dan maar wachten op The Hobbit.

Uncharted: Drake’s Fortune
Denk er even over na: hoewel Uncharted op het eerste zich wel erg veel weg heeft van Indiana Jones en Tomb Raider is er duidelijk nog plaats voor deze verfilming. Na de teleurstelling van de nieuwe Indiana Jones en The Mummy 3 heeft de wereld nood aan een echte actietopper. Ze willen spierballen zien, gevatte conversaties en spectaculaire stunts, en het spel heeft dit allemaal. De complete ommezwaai die je beleeft in het spel kan alleen maar beter uitpakken op het grote scherm. Gamers die niet weten waar ik het over heb missen iets en kunnen maar beter zo snel mogelijk het spel even huren of kopen tegen een budgetprijs.

Halo
Een tijdje geleden was er veel te doen over een mogelijke verfilming van Halo. Peter Jackson (alweer The Lord of The Rings) kwam op het toneel en iedereen verwachtte groot nieuws, maar het nieuws bleef uit en Halo bleef enkel een spel. Maar met een indrukwekkend en geloofwaardig alienras, een interessant verhaal en een leuke setting verdient dit spel zeker zijn eigen verfilming, zolang het maar met zekere zin voor respect gebeurt.

Jammer genoeg gebeuren de meeste verfilmingen van games niet met veel respect, maar eerder met de blik gevestigd op het grote geld. Nu vind ik geld verdienen ook best leuk natuurlijk, dus er veel over melken doe ik niet. Ik vind het enkel vreemd dat zelfs het meest simpele stripverhaal bijna altijd garant staat voor een aangename film, terwijl spellen met dezelfde kwaliteiten de industrie telkens weer belachelijk maken.

gerelateerd spel: Halo: Combat Evolved
geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply