gaming sinds 1997

Village, The

Een klein stadje in Amerika. Het leven is er simpel en het is duidelijk dat men erg op zichzelf leeft. De reden hiervoor is dat in de bossen rondom monsters zitten en jarenlang hebben de ouderen van het dorp verhalen over deze gedrochten verteld en hoe ze een pact gemaakt hebben met hen: de bewoners komen niet in de bossen en de monsters komen niet in het dorp. Alle mogelijke vormen van rood zijn ook verbannen van het dorp aangezien die kleur door de monsters gebruikt wordt en hen lijkt aan te trekken. Geel aan de andere kant is de kleur van veiligheid.

Aangezien medicijnen nogal karig voorradig zijn wil een van de jongeren, Lucius, naar de stad gaan en nieuwe kopen. De ouderen weigeren echter en Lucius besluit dan maar om zelf een op inspectie te gaan in het bos. Die nacht komen de monsters terug en iedereen moet vlucnten naar de kelders. Lucius slaagt er nog net in om een blind meisje, Ivy, te redden. Dit is het begin van een prille relatie maar wanneer er iets verschrikkelijks Lucius overkomt besluit Ivy naar de stad te gaan om medicijnen te halen en zo Lucius te redden.

Toen The Village in de cinema kwam kreeg de film een ton aan kritiek over zich heen en M. Night Shyamalan al niet veel minder. Men zegde zelfs dat Shymalan’s serie van schitterende plot twists nu echt wel voorbij was. Ik heb zelf de film niet in de cinema gezien maar ik snap de critici wel. De film is verre van onvoorspelbaar en waar Shyamalan’s vorige films misschien wel traag waren, ze konden de spanning vasthouden. The Village aan de andere kant is gewoon saai. Spijtig voor Joaquin Phoenix want hijzelf zet weer een topprestatie neer en nieuwkomer Bryce Dallas Howard slaagt er ook in om haar mannetje te staan naast William Hurt en Sigourney Weaver die blijkbaar vergeten waren wat ze nu juist moesten doen op de set. Op technisch vlak is de dvd wel dik ok, maar wie wil er nu een technisch goede dvd als de main feature, de film, ongelooflijk traag en saai is?

Onze Score:
5.0

geplaatst in: Disney, DVD, Reviews
tags:


Leave a Reply