gaming sinds 1997

Virtual Reality bril Oculus Rift gaat vlot voorbij Kickstarter doelstelling, Doom 4 steunt

De Oculus Rift is een virtual reality headset die we al tijdens het E3 konden zien dankzij steun van John Carmack van id Software die er zijn Doom 3: BFG Edition op toonde. En dat maakte heel wat indruk!

De makers onder leiding van Palmer Luckey lieten er dan ook geen gras over groeien en na maanden en jaren voorbereiding hebben ze nu een Kickstarter opgestart met de bedoeling om zoveel mogelijk headsets in de handen van ontwikkelaars te krijgen voor een relatief zachte prijs. En met succes, want na nog geen dag hadden ze de doelstelling van 250.000 dollar al ruim gehaald, met een totaal van meer dan één miljoen dollar op dit moment.

Het enthousiasme rond de set die je toelaat om met een erg breed gezichtsveld te gamen en erg snelle bewegingssensoren heeft is dan ook groot. Tijdens Quakecon kondigde John Carmack aan dat Doom 4 de technologie volledig zou ondersteunen, iets wat zijn Doom 3: BFG Edition nu al doet.

It’s going to be a fully supported feature on [DOOM4], because I think I could justify — based on the response that we got from our 8-year-old re-release title on here, when we finally do end up giving demos on DOOM 4, we’re gonna say, ‘Okay, here’s all this great stuff, run through all this stuff,’ everybody has a great time, and then at the end you can play it in virtual reality, and that’ll just put the stamp on everything.

So I think I have good justification for my continued involvement in it.

De makers hebben ook al laten weten dat consumenten beter nog een jaartje wachten om een headset te kopen. Eerst willen ze ontwikkelaars bereiken en bovendien zal de consumentenversie waarschijnlijk nog een stuk hogere resolutie krijgen.

gerelateerd spel: Doom 4
geplaatst in: id Software, Nieuws, PC, X360
tags: , , , , , ,


2 Reacties op “Virtual Reality bril Oculus Rift gaat vlot voorbij Kickstarter doelstelling, Doom 4 steunt”

Leave a Reply