gaming sinds 1997

W Delta Z

Het verminkte lichaam van een vrouw wordt gevonden met op haar huid “W delta Z” gekerft. Niet veel later wordt ook haar vriend dood gevonden en detective Eddie Arge wordt samen met zijn nieuwe partner Helen Wescott op de zaak gezet. Eddie gelooft dat dit misschien iets te maken kan hebben met de bendes in de buurt maar het duurt niet lang voordat hij doorheeft dat er meer aan de hand is. Geen van beide bendes lijkt interesse te hebben om ten oorlog te trekken en wanneer twee broers gevonden worden met nog meer zaken in hun huid gekerfd wordt het duidelijk dat er een seriemoordenaar rondloopt.

Als je naar de cover kijkt lijkt het wel alsof deze film een compilatie is van Seven en Saw. De ene na de andere quote vertelt over hoe goed deze film wel niet is maar waar deze quotes vandaan komen blijft een raadsel. Persoonlijk denk ik dat ze van demakers komen want uiteindelijk is de film een serieuze teleurstelling. Er is een constant gevoel van depressie aanwezig, Melissa George doet een perfecte job in tonen wat een politieagent niet zou moeten doen, en Stellan Skarsgard loopt erbij alsof hij zich realiseert dat zijn acteercarriëre voorbij is.

Nee, W Delta Z is bijlange niet van de kwaliteit van Saw, laat staan op het niveau van Seven. Low budget rommel met een dunne en voorspelbare verhaallijn en middelmatige acteerprestaties op zijn best is een betere omschrijving van deze film

Onze Score:
4.0

geplaatst in: BLU, Dutch Filmworks, Reviews
tags:


Leave a Reply