gaming sinds 1997

WarCraft III: Reign of Chaos

Eindelijk is hij er, het spel dat het strategie genre uit dat donkere tijdperk moet halen waarin het verkeerde sinds Warcraft 2. Een donker tijdperk met slechts enkele lichtpunten zoals Age of Empires. Alhoewel dit spel geen Real Time Strategy game is geworden maar een mengeling van RPG met strategie, moet dit spel toch weer fans van dit genre die in dat donkere tijdperk naar het genre van First Person Shooters overgestapt zijn terug omvormen naar een hoopje die hard strategy fans.

Campaign:
In het begin van de campaign zie je de orcs en de humans een waarschuwing krijgen over het einde van de wereld, de zogenaamde Reign of Chaos. De orcs die sterk geloven in voodoo en vaste tradities zijn geneigd om dit te geloven en trekken naar het westen om hun volk te redden van hun dood. Terwijl de meer cynische humans eerst harde bewijzen willen zien voor ze een grote volksverhuizing plannen. Maar ze kennen allebei hun probleempjes in hun keuze. Zo moeten de humans een graanbesmetting tegengaan die hun inwoners veranderd in undead.

Gameplay en nieuwigheden:
Het spel zal je spelen als 4 verschillende rassen namelijk de humans, orcs, night elves en de undead. Elk hebben ze zo hun eigen gebouwen, krijgers en kunsten. Zo kunnen de humans hun slaven krijgers laten worden, de orcs krijgen speciale draken, de night elves kunnen met hun gebouwen verlopen en de undead kunnen doden oproepen, maar dit is nog maar het begin van wat ze allemaal kunnen. In tegenstelling tot de meeste strategie spellen waarin je gewoon een basis moest bouwen en die verdedigen of een andere basis veroveren, wilden ze in dit spel meer naar de originele kant leunen. Zo heb je missies waarin je je eigen volk moet vermoorden omdat ze anders in undead zouden veranderen en zich tegen jou keren. De RPG elementen maken dit spel iets ingewikkelder qua gameplay, maar ook dit heb je al snel onder de knie. De RPG elementen zijn soms nogal ver te zoeken. Maar een RPG fan zal die zeker herkennen, want zo moet je bijvoorbeeld bij de humans Arthas (de toekomstige koning van de humans) spelen en daarna weer veranderen naar Jaina (de meest talentvolle tovernares van het rijk), maar dit is zo bij elk ras en niet enkel bij de humans.

Graphics:
Warcraft 3 heeft voor dit spel een eigen 3D engine ontwikkeld en die keuze blijkt meer dan verantwoord. De landschappen zijn werkelijk prachtig weergegeven in 3D ! Dit was dan ook de grootste aanpassing tegenover hun oudere broertje, namelijk Warcraft 2. De laadtijden zijn heel erg kort en het spel kent enkele prachtige cutscenes. Dit maakt het spel dan ook erg vlot om te volgen maar ook om te spelen. Als je dit spel zou aankopen kan ik je zeker aanraden om de cutscenes niet over te slaan, want deze zijn werkelijk het bekijken waard.

Geluid en AI:
De muziek waarvoor men gekozen heeft, is echt schitterend: ze is heel erg meeslepend, ze trekt je werkelijk in het verhaal en ze maakt dan ook nog eens plaats voor 3D geluid waarin je goed moet luisteren naar de achtergronden want zo kun je de vijand horen komen. De computer is ook buitengewoon intelligent voor een spelletje. Zo zal hij je altijd proberen aan te vallen op plaatsen waar je defensie het zwakst is, of als je een afsluiting zet, zal hij altijd door het dunste stukje afsluiting proberen te breken.

Multiplayer:
De multiplayermode voldoet aan alle verwachtingen en is gewoon een potje vechten onder elkaar. Maar spijtig genoeg vinden we hier niets echt origineels tussen. Je kan wel het landschap veranderen, de grootte van de map, het ras en de hoeveelheid spelers maar het spel blijft te traditioneel. Zo moet je gewoon zien te overleven en de andere kampen vernielen. Maar wat wel héél positief is aan de multiplayer: is dat het woord lag hierin niet voorkomt (dit kan bv: door je internetconnectie je spel soms doen blijven haperen), en vandaag de dag is dit niet te onderschatten in zogenaamde multiplayergames.

RTS en RPG fans zullen dit spel zeker weten de appreciëren, maar ook fans van shooters zullen hieraan plezier beleven. Dus zoek je nog een goeie game om je een tijdje mee bezig te houden, wil je eens iets anders of wil je gewoon nog eens een spelletje spelen op die zogezegde verouderde pc van je, dan kan ik een eventuele keuze voor dit spel enkel beamen.

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Warcraft 3: Reign of Chaos
geplaatst in: Blizzard, PC, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply