gaming sinds 1997

Ward, The

1966, North Bend, Oregon. Kristen wordt door de politie opgepakt nadat ze een huis tot op de grond heeft platgebrand. Ze wordt naar het North Bend Psychiatric Hospital gestuurd waar ze Dr. Gerald Stringer ontmoet die gekend is om experimentele therapie te gebruiken om zijn patienten te genezen.

Ze herinnert zich niet wat ze gedaan heeft, noch waarom, maar een ding is zeker: ze is niet van plan om lang te blijven. Haar medepatienten Emily, Sarah, Zoey en Iris denken echter dat ze weinig keuze zal hebben want niemand verlaat het hospitaal…

9 jaar na Ghosts of Mars keert John Carpenter terug naar de regiestoel voor The Ward, een horrorfilm die misschien niet al te origineel is maar wel erin slaagt om een griezelige atmosfeer gevuld met spanning te creëren. De eerste scene in het ziekenhuis zet de toon en Carpenter houdt de veer gespannen tot de laatste seconde. De plotwendingen zijn misschien niet al te verrassend en het einde al evenmin, maar de reis die we nemen is spannend en angstaanjagend. Carpenter zou niet zo lang moeten wachten met het maken van nieuwe films, we willen meer zien van hem!

A-Film levert met The Ward een deftige Blu-ray af die de atmosfeer in de film perfect volgt. Zo krijgen we in het begin felle kleuren te zien en een grainy beeld dat doet denken aan ingekleurde versies van films uit de jaren ’60, terwijl de ziekenhuis scenes koeler en sterieler aanvoelen. En dan zijn er nog de scenes in de kelder van het hospitaal die dan weer de atmosfeer van de Saw films doen terugkeren. Dit wordt allemaal mooi bij elkaar gemixt en dit zonder dat we enige echte compressiefouten te zien krijgen. Zeer goed, zeker aangezien het geluid perfect past bij wat we op het scherm te zien krijgen! Enkel spijtig dat er geen extra’s bijgeleverd worden.

Onze Score:
7.0

geplaatst in: A-Film, BLU, Reviews
tags:


Leave a Reply