gaming sinds 1997

Warpath

Warpath is een snelle first-person shooter van de Nederlandse ontwikkelaar Lighthouse Interactive. Het belooft unieke speelmogelijkheden en divers wapentuig, maar is dat wel zo?

Wel, die vraag kan eigenlijk redelijk snel beantwoord worden: niet echt. Voor u stopt met lezen: het spel heeft wel degelijk enkele goede punten, voornamelijk de verpakking. Het spel ziet er niet echt slecht uit en ook de physics, verzorgd door de Havok-engine, zijn ok. Verder valt er in dit spel niet veel nieuws te beleven.

De gameplay is eigenlijk totaal niet vernieuwend en valt terug op de klassieke deathmatch- en capture-the-flag-varianten. Die modes zijn zowel online als offline te spelen. Het moet echter gezegd worden dat, ondanks de toevoeging van een soort bordspel en een verhaaltje over drie rassen die strijden om een idyllische planeet, om van de singleplayer één geheel te maken, dit gewoon online matches zijn. Die rassen lijken trouwens verdacht veel lijken op de Cylons van Battlestar Galactica, Master Chief uit Halo en de Strogg van Quake. De tegenstanders zijn bots, wat een mens vragen doen stellen over de term artificiële intellegentie.

‘Online gaan dan maar’, zou je zo denken. NOT. Veel mensen zitten er niet online, waardoor ook hier de bots terug hun kop laten afknallen. Dat knallen kan je doen met acht verschillende wapens die angstaanjagende namen dragen zoals Tyrant of Wolverine. De wapens kan je wel verbeteren met upgradepunten. Wel jammer is dat je dit elke keer dat je sterft opnieuw moet doen.

Algemeen kan men stellen dat het volledige spel wat sloom aanvoelt, waardoor je nooit echt op dreef kan komen. De voertuigen in dit spel zijn daar een perfect voorbeeld van. Het is heel leuk dat ze er zijn, maar je zal ze nooit ofte nimmer gebruiken. Een ander voorbeeld is de installatie, waarvoor je 733 keer van cd moet veranderen. Heel wat gemiste kansen dus. Jammer, want met z’n lage prijs zou deze veredelde Unreal Tournament-mod wel eens heel wat gamers hebben kunnen aanspreken.

Warpath is dus een budgetgame die er niet slecht uitziet, maar qua gameplay niet kan overtuigen. Het is misschien leuk voor enkele uurtjes, maar dit is geen game die je echt wil gaan kopen.

Onze Score:
5.0
gerelateerd spel: Warpath
geplaatst in: PC, Reviews
tags: , , ,


Leave a Reply