gaming sinds 1997

Welcome to the Punch

welcometopunchNadat Max Lewinsky (James McAvoy) jaren geleden de crimineel Jacob Sternwood (Mark Strong) liet ontsnappen bij een overval en daar een kogel in de knieschijf aan overhield is zijn carrière een beetje in het slop geraakt. Hij is nog steeds een van de betere detectives in het departement in Londen, maar het vuur dat hem zo vooruit liet gaan is op een veel kleiner pitje gaan branden.

Wanneer Sternwoods zoon Ruan op de luchthaven opgepakt wordt met een kogel in zijn buik ziet Lewinsky daarin zijn kans om alsnog de man te pakken te krijgen. Men verplaatst Ruan naar een publiek hospitaal dat makkelijk toegankelijk is in de hoop dat Sternwood zijn zoon komt bezoeken en men hem alsnog kan oppakken. Sternwood heeft echter al snel door dat men een val heeft opgezet voor hem en besluit in de plaats uit te zoeken wie zijn zoon aan die kogel in zijn buik geholpen heeft. Deze zoektocht leidt echter al snel naar een complot waarbij Sternwood Lewinskys hulp maar al te goed kan gebruiken…

Welcome to the Punch is een nogal standaard politiefilm waarin “de goeie” door omstandigheden moet samenwerken met “de slechte” om “nog slechteren” te pakken te krijgen. Het verhaal is enorm voorspelbaar en ook al doet men nog zijn best om het allemaal dynamisch en vol met actie in beeld te brengen, het genre overstijgen is op geen enkel moment van de orde. De film doet wat hij moet doen maar kleurt braafjes tussen de lijntjes, de personages lijken veelal per ongeluk en zonder overtuiging met elkaar samen te werken, en er is nooit echt sprake van diepgang die het verhaal naar een hoger niveau tilt.

Is Welcome to the Punch dan een totale mislukking? Neen, gelukkig niet. Het is een doordeweekse actie/politiefilm die zijn werk naar behoren doet maar spijtig genoeg op geen elk moment weet te verrassen.

Sinds het succes van Guy Ritchie zien we meer en meer films uit het Verenigd Koninkrijk neerstrijken die “anders” en “stijlvol” willen zijn (zie ook “The Sweeney”) maar tot op heden valt vooral op dat men dit doet door een visuele trukendoos te openen in plaats van effectief een origineel verhaal voor te schotelen. Met Welcome to the Punch trapt men in exact diezelfde val en levert daardoor een film af die visueel wel enkele mooie shots heeft, maar voor de rest absoluut niet boven de middelmaat in het genre uitstijgt.

Zoals gezegd wordt er een visuele trukendoos geopend en dat merk je vanaf het begin reeds. Net zoals de eerder vermelde film “The Sweeney” probeert men een sfeer te creëren door te spelen met kleuren en hier wordt het rood dan ook nogal onderdrukt ten voordele van een meer neon-blauw-achtige omgeving. Het ziet er wel allemaal zeer mooi uit, het niveau van detail is hoog en close-ups zien er echt zeer goed uit, maar er is wel bij sommige scenes een beetje teveel noise toegevoegd. Niet dat het echt stoort, maar bij momenten valt het wel op en zorgt het ervoor dat we dit nét geen demo-materiaal noemen.

Het geluid is eveneens van zeer hoge kwaliteit met veel gebruik van de verscheidene kanalen en subwoofer voor zowel effecten als muziek, terwijl dialogen gelukkig nooit overstemd worden. De film zit niet op het niveau van de echte blockbusters, maar voor dit genre kunnen we de soundtrack wel bij de beste in zijn soort noemen.

Als je extra’s wil zal je naar andere regio’s moeten gaan want in de Benelux krijgen we er geen.

box-welcometopunch

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Entertainment One, Reviews
tags:


Leave a Reply