gaming sinds 1997

Welke band verdient zijn eigen game?

Games zoals Rock Band en Guitar Hero hebben voor een revolutie gezorgd in de game- én de muziekbusiness. Want hoewel de verkoop van albums en singles steeds dieper zakt, verkopen muzikale games als nooit tevoren. Een trend die niet onopgemerkt voorbij is gegaan.

Muziekgroepen allerhande staan te springen voor een optreden in een van die games. De groten der aarde krijgen echter een grotere gig, want zij kunnen hun eigen spel uitbrengen, met als gevolg dat we enkele maanden geleden aan de slag gingen met de Aerosmith versie van Guitar Hero. Binnenkort verschijnt er een live cd van AC/DC voor het spel Rock Band, en ook Metallica verkoopt hun nieuwste album via het spel, en ze zullen zeker niet de laatste zijn. Daarom gingen wij op zoek naar bands die het waard zijn om in hun eigen spel te performen. Een erg persoonlijke selectie van ondergetekende!

Led Zeppelin
Wie niet akkoord is met Led Zeppelin verdient een fikse oorvijg. Het kwartet schreef geschiedenis door de oude, zwarte muziek schaamteloos te jatten, maar deed het op zo’n natuurlijke en compromisloze manier dat niemand nog om de genialiteit van Led Zep heen kon. De groep heeft daardor een haast mythische status gekregen en zou dan ook niet misstaan in een eigen spel.

Zeggen de nummers van Led Zeppelin je niet veel? Ga daar dan snel iets aan doen en begin samen met ons te hopen. Want wie wil er nu niet hevig soleren als Jimmy Page en keihard op de drums slaan als John Bonham?

Geilste nummers voor het spel:
– Dazed and Confused
– Stairway to Heaven
– Heartbreaker
– Whole Lotta Love
– Kashmir

Electric Six
Wat zegt de groep Electric Six je? Het antwoord op die vraag is meestal ‘Danger, High Voltage’ en ‘Gay Bar’, aangezien de band na hun eerste album uit de mainstream is verdwenen. Ondertussen is de groep echter blijven werken aan nieuw materiaal. De teller staat momenteel op vijf albums, waarvan de laatste deze maand nog moet verschijnen. Sinds hun kortstondige verblijf in de hitparade is de band er alleen maar beter op geworden. De absurde songs mogen dan wel “silly” klinken, wie verder kijkt dan hun vettige R’nB neus lang is, ontdekt een groep die aanstekelijke poprock maakt met een hoek af. Seks, drugs en intercontinentale vluchten met de duivel, meer moet het niet zijn voor Electric Six.

Meest absurde Electric Six nummers voor het spel
– Mr. Woman
– Pulling The Plug on The Party
– Formula 409
– Dance Commander
– Devil Nights

Arctic Monkeys
Ten tijde van de hype werden ze de belangrijkste groep sinds ‘The Beatles’ genoemd. Die vreemde vergelijking gaat ons net een beetje te ver, maar ze zijn wel één van de relevantste bands uit het nieuwe millennium. Jong en onstuimig weten ze die vibe ook nog eens over te brengen naar het publiek, met straffe songs die een samenvatting lijken te zijn van 60 jaar popmuziek. Ondertussen speelt Alex Turner zich te pleuris met ‘The Last Shadow Puppets’ maar we hopen toch vooral op een derde album van de jongens uit Sheffield.

Hippe nummers voor in hun spel
– I Bet That You Look Good on The Dance Floor
– Brianstorm
– Fake Tales from San Fransisco
– Fluorescent Adolescent
– Scummy Man

Guns n’ Roses
Als we zeggen dat Guns n’ Roses een eigen spel verdient dan bedoelen we natuurlijk de vrij fantastische groep uit de jaren 80 en 90. Een spel met het banale excuus voor een groep dat tegenwoordig voor Guns ‘n Roses doorgaat, laten we liever passeren. Ja, het is decadentie ten top en ja, ze zien er allemaal uit als een stel geschminkte apen, maar de muziek spreekt terecht nog altijd miljoenen mensen aan. Slash heeft al eens zijn opwachting gemaakt als eindbaas in Guitar Hero, dus zo onwaarschijnlijk is het idee niet. Overigens, als Chinese Democracy nog dit decennium in de winkels ligt en niet half zo slecht wordt als we verwachten, trakteer ik persoonlijk op een vat.

Meest foute rocknummers voor hun spel
– Sweet Child ‘o Mine
– November Rain
– Welcome to The Jungle
– Paradise City
– Viva Bomma

Nailpin
Lachen met Nailpin is voor de zichzelf respecterende muziekliefhebber natuurlijk een amusante bezigheid. Toch moet zelfs de meest serieuze muziekfetisjist toegeven dat Sean en co een aardig aantal toffe popnummers hebben gecomponeerd. De band op zich is natuurlijk een handig excuus om posters van Sean te verkopen, maar het aantal meisjes dat games speelt groeit aanzienlijk. Een Vlaamse Rock Band met Nailpin in de hoofdrol zou dus een uitmuntende commerciële zet kunnen zijn. Succes gegarandeerd! En ach, stiekem is het gewoon leuke muziek.

Puberale Nailpin songs voor in het spel.
– Het liedje met VJ An in een bubbelbad
– Het liedje waar ze op konijnen schieten
– Dat waar Sean in de woestijn zingt
– Iets met een dwerg in de videoclip.

Om af te sluiten nog even dit, crewlid b|0-0|n stond erop om ook Smashing Pumpkins een album te geven, met Black Betty van Ram Jam als bonustrack. Good for him!

gerelateerd spel: Guitar Hero III: Legends of Rock
geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply