gaming sinds 1997

Welkom bij het kakelverse Fragland!

Hallo en welkom terug bij Fragland, nieuw en verbeterd!

De laatste paar jaren hebben we hard gewerkt aan een compleet nieuwe site, één die de beste zaken van de vorige zou behouden en de mindere dingen zou verbeteren. Bovendien wilden we evolueren van een site die nieuws bracht, naar eentje die meer content brengt waarin persoonlijke opinies een grotere rol spelen. We zijn compleet van nul terug begonnen, tientallen designs zijn de revue gepasseerd, verscheidene development platformen getest, en je kijkt nu naar het resultaat van dat werk.

Vanwege dat we voor een compleet nieuw framework gekozen hebben was er geen mogelijkheid om al onze bestaande data – noch gebruikersinformatie – automatisch over te zetten en dat betekent spijtig genoeg wel dat je je bestaande login kwijt bent en opnieuw zal moeten registreren. Maar wat krijgen we daarvoor in de plaats?

 • Een meer up to date design dat beter past bij de content die we schrijven en die meer flexibiliteit geeft om belangrijke updates in the picture te zetten
 • Betere leesbaarheid, meer zoekfuncties gebaseerd op categorieën en tags, en natuurlijk is er noch steeds onze games database die alles omtrent specifieke games bij elkaar bindt
 • Nieuwe functionaliteit zoals een poll, de mogelijkheid voor jullie om games een score te geven, alsook om te laten weten of jullie onze posts leuk vinden, en anti-spam beveiliging zoals een captcha bij comments
 • UGames is vervangen door MyGames en laat je toe om een lijst van games te maken die je leuk vindt (of hebt) en het beste hiervan is dat ook bezoekers die niet geregistreerd zijn deze functionaliteit nu kunnen gebruiken dankzij cookies (voor geregistreerde bezoekers wordt dit in je profiel bijgehouden)
 • Een meer flexibele backend die ons toelaat om posts en eigen content te linken aan meerdere developers, uitgevers, content types en game- en filmgenres

Zoals gezegd was er geen mogelijkheid om al onze data automatisch over te zetten dus de laatste maanden zijn we bezig geweest met de meest belangrijke zaken te transfereren. Dat wil zeggen dat we manueel onze games database aangemaakt en herzien hebben met meer dan 3000 titels erin, zowat al onze game/DVD/BLU-ray reviews overgezet hebben en daarnaast hebben we ook scores toegevoegd aan de DVD/BLU reviews.

De scores zelf zijn veranderd van een systeem gebaseerd op 4 individuele scores die naar een algemeen percentage leiden, naar een simpelere versie met gewoon een score op 10 met als leidraad: is het leuk? Ook leuk om te weten: voor de Nederlandstalige versie van Fragland hebben we nu ook Nederlandstalige DVD/BLU-ray reviews!

We hebben niet al ons nieuws overgezet maar de laatste weken hebben we wel alle interessante nieuwtjes reeds in onze nieuwe database gestoken zodat we niet zouden starten met een bijna lege site, en de komende dagen hebben we reeds wat nieuwe spullen klaarstaan.

Dus om te besluiten: we hopen echt dat jullie het leuk vinden. De crew is er in ieder geval helemaal klaar voor (uitgenomen misschien dat het net Tomorrowland is dit weekend). Geef gerust je commentaar en opmerkingen hieronder want die willen we horen! Wie ambitie heeft om ons te helpen op andere manieren, aarzel niet het te laten weten want we zijn altijd op zoek naar mensen met een mening over games en die die mening willen delen met de wereld.

Game on!


geplaatst in: Nieuws
tags: , ,


22 Reacties op “Welkom bij het kakelverse Fragland!”

 • b|0-0|n says:

  En we zijn go!

 • Dakoen says:

  Hebben jullie de accounts ook verwijdert ? Ik kan niet meer inloggen.

 • b|0-0|n says:

  Jep, jammer genoeg wel. Konden niet anders door nieuwe platform. Gewoon even registreren dus via de link rechtsboven.

 • Desertwolf says:

  geen forum meer?

  en, hoe werkt het zoeksysteem? Ik vind niet meteen wat ik wil wanneer ik naar oudere reviews zoek…

 • b|0-0|n says:

  Rechtsboven kan je je game intypen, en dan komen de posts en de gerelateerde games als resultaat. Zou moeten werken?

  We zijn ook aan het zien of we specifiek een zoekfunctie kunnen maken voor games only.

  Forum is er voorlopig niet aangezien het zo goed als niet meer gebruikt werd door bezoekers. Mocht er vraag zijn , kunnen we dat eventueel terug invoeren.

 • Desertwolf says:

  Ik krijg inderdaad een reeks posts, die al dan niet relevant zijn, maar niet wat ik zoek. Ik probeer bijvoorbeeld Call of Duty 4 te vinden maar ik kom enkel uit bij een hoop artikels met recenter CoD nieuws en al helemaal niet bij CoD4.
  En om nu bij de Games lijst random pagina’s te gaan klikken om met wat geluk op de pagina met CoD games terecht te komen vind ik ook niet meteen praktisch.

 • b|0-0|n says:

  Yea, het spel zelf staat er altijd tussen hoor, meestal ergens bij de eerste. Je kan ook dan bij die andere news posts naar de tags kijken en eentje is dan altijd de game. Is idd net iets anders.

 • Anneleen says:

  Zoek in dat geval met aanhalingstekens en de volledige gamenaam: “Call of Duty 4: Modern Warfare” levert bij de zoekresultaten de review als eerste op. Als je klikt op de gamenaam bij “Gerelateerd spel” kom je uit bij de gamefiche.

 • Speed says:

  Zoals Anneleen al zei: als je een search doet wordt er gezocht op alle termen die je ingeeft. Als je de termen tussen aanhalingstekens zet worden deze als complete string opgezocht en krijg je betere resultaten. Net zoals bij Google.

 • Desertwolf says:

  Ok met “Call of Duty 4: Modern Warfare” kom ik inderdaad op de review. Maar enkel als ik de volledige titel geef.

  Als ik “Call of Duty 4″ ingeef krijg ik gewoon alle artikels dat die exacte combinatie in hun tekst hebben staan, pas bij een van de lagere posts kom ik op de review zelf. Is het niet mogelijk om zoals bij de vorige site directe links naar de game toe te staan? Of binnen de games sectie een aparte zoekmachine of letterindex te creëren?

  Sorry voor het kritisch zijn, ik was wat rond aan het neuzen en de zoekfunctie stoorde mij gewoon meteen. Verder ziet het er wel netjes uit…

  En even iets anders, die CoD4 review heb ik nu toevallig zelf geschreven destijds. Ik zou het appreciëren als de vermelding van de originele auteur bij de review blijft bijstaan. :) Nu staat er gewoon Speed bij als publisher…

 • Speed says:

  Zodra ge een post vindt over een game kunt ge ook bij “related game” direkt naar de game page gaan waar ge de review zelf vindt.

  Bij de games zelf een letterindex zetten: we hebben al gekeken om zoiets te implementeren maar tot op heden nog geen goede oplossing gevonden. En door omstandigheden hadden we ook ni echt veel mogelijkheden om lang uit te stellen met live te gaan met de site.

  Ivm COD4 review: kheb erbij gezet dat hij origineel door u gedaan was. Bij vorige complete overgang van site (waarbij user accounts moesten hermaakt worden, net zoals nu) stond alle oude content op naam van t20 en dat was zelfs met een script waarbij alles overgezet werd, hier is alles manueel gebeurd.

 • Desertwolf says:

  Yup, die links in de tags had ik gezien. Btw, op .net heeft CoD4 een 8/10, op .be een 9/10. Misschien eens kijken of dit bij andere reviews ook niet altijd meer gelijk staat? En nu stop ik met moeilijk doen :p Congrats met de nieuwe site in ieder geval!

 • Speed says:

  ivm score: is foutje. In principe zijn de scores gelijk, maar aangezien alles manueel is overgezet kan het wel gebeuren dat er fouten gemaakt worden natuurlijk :)
  Ik heb voor COD4 score op .net ook naar 9 gezet nu. And thanks for noticing :)

 • AlterEgo says:

  Netjes! Zeer leesbare site.

  Proficiat van een oudgediende :p

 • Sweetie Pie says:

  en ? …. mijn Arcadeke (dat verschijnt maar niet op mijn schermpje snif, snif)

 • Speed says:

  Fragland Arcade is tijdelijk offline.

  Ook voor Fragland Arcade zijn we bezig aan een nieuwe site maar we wilden de launch van de nieuwe Fragland site niet uitstellen daarvoor. Zodra de nieuwe Arcade site klaar is zullen we dit natuurlijk ook aankondigen :)

 • ElSticky says:

  Ziet er goed uit :) . Vraag me enkel af of members goed omkunnen met het WordPress systeem (dus als je ingelogd bent en op dat dashboard komt). Aangezien ik zelf WordPress gebruik is dat nu geen enkel probleem maar… Hopelijk een mooie nieuwe start :)

 • Nielslovic says:

  Ik snap er eerlijk gezegd nog niet al te veel van, geen idee hoe ik in de admin raak en nieuws kan toevoegen en dergelijke… Help? :p

Leave a Reply