gaming sinds 1997

WET

Een goede titel zorgt voor nieuwsgierigheid en eist je aandacht op. WET is zo een titel die je aandacht weet te trekken, maar dan voor de mannen vooral. De game gaat inderdaad om een hete en bezwete meid die met haar over-the-top acrobatie je gapend in de zetel achterlaat. WET profileert zich heel aardig als een pulpfilm, vergelijkbaar met het Grindhouse-project van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez.

De zwartharige killerchick is Rubi Malone en is niet bang om het vuil buiten te zetten. Indien iemand problemen heeft bellen ze haar op en dan weet je hoe laat het is. Uiteraard lost zij de problemen op zonder woorden maar met kogels en een snuifje Croftiaans-acrobatie-op-speed. Kortom, een meid met een hoog testosterongehalte en een zuiders temperamentje.

Het verhaal in WET is vrij pover en allesbehalve origineel, maar gelukkig draait het daar wat minder om. De grote focus bij WET ligt bij de actie en de manier waarop je de badguys ombrengt. WET is niets meer dan een speelbare Kill Bill film, met een snuifje Grindhouse en Max Pain´s bullettime. Vooral bullettime speelt een grote rol in de game, want er zal geen gevecht zijn waarbij deze feature niet gebruikt zal worden. Gewapend met twee handguns en een samoerai-zwaard zal je in slow motion tegenstander na tegenstander afmaken. Door te springen, over de grond te glijden, via een muur te lopen, een ladder af te glijden of aan een paal te slingeren kan Rubi tijdens het schieten de bullettime activeren en twee vijanden tegelijk viseren.

Het health-systeem is, in tegenstelling met het verhaal, wel origineel en verfrissend. Door vijanden te verslaan krijg je een multiplier. Des te hoger deze multiplier, des te sneller Rubi haar health terugkrijgt. Als je goed bezig bent zal je dus weinig gezondheidsproblemen ondervinden, maar eens het boeltje begint tegen te slaan loopt het flink fout. Het is een aardige manier om de spanning en snelheid erin te houden.

De leukste stukken vinden plaats in arena´s waar een oneindige toevoer aan vijanden op je los wordt gelaten. Zolang je niet alle spawnpoints vernietigt zal de toevoer aan vers vlees op je af blijven komen, wat voor aardige combo´s en een flinke multiplier kan zorgen. Veel van Rubi`s manoeuvres zijn pas beschikbaar na ze unlocked te hebben. Zo zal ze in het begin niet over een zwaard beschikken en is het schieten niet mogelijk bij sommige acties.

Grafisch is WET niet baanbrekend, maar het is in ieder geval wel apart. De game ziet er heel ruw en kartelig uit en persoonlijk vind ik het grindhouse-effect helemaal niets. Personages zijn zeer basic en de omgevingen zijn ook vrij inspiratieloos. De vijanden zien er allemaal identiek uit en de game heeft te kampen met tearing, clipping en pop-ups. De soundtrack daarentegen is best ok en past goed in de setting.

WET is een net-niet titel. De game kent teveel tekortkomingen om zich te meten met de grote jongens en door een korte singleplayer is de replaywaarde laag. Het verhaal is flinterdun en de aparte grafische stijl wist mij niet van mijn stoel te blazen. De acrobatische moves van Rubi zien er indrukwekkend uit, maar na een tijdje is het wow-effect al verdwenen. Gamers die zot zijn van grindhouse en Tarantino zien misschien wel iets in deze game, maar voor het gros zal deze game zwaar tegenslaan. Test de demo eerst uit zou ik zeggen.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: WET
geplaatst in: Bethesda, PS3, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply