gaming sinds 1997

White Collar – Seizoen 2

whitecollarIn het tweede seizoen van White Collar beginnen we waar het eerste geëindigd is. Kate is vermoord, de geheimzinnige muziekdoos is verdwenen, en doordat Neal bijna was ontsnapt is ook Peter niet meer zeker van zijn job. Met het Ministerie van Justitie in hun nek gaan de twee wel verder aan het werk en dat begint in de eerste aflevering met het testen van de veiligheid van enkele prestigieuze banken in New York nadat een zekere “Architect” reeds enkele ervan succesvol had weten te overvallen.

Natuurlijk worden de probleempjes met het Ministerie van Justitie snel opgelost en kunnen we terug over naar het gewone dagelijkse werk wat erin bestaat dieven en fraudeurs te klissen terwijl men daarnaast het verhaal omtrent de muziekdoos verder uitdiept. De individuele cases zijn iets gevarieerder dan in vorig seizoen en nu zijn het niet enkel meer typische oplichters die men moet te pakken krijgen, maar worden deze keer zelfs politici en kidnappers achterna gezeten door het “dynamische duo” en hun vrienden.

Het tweede seizoen houdt de luchtige toon van het eerste aan en naast de ondertussen bekende personages wordt ook Sara Ellis (Hilarie Burton uit One Tree Hill) geïntroduceerd als een verzekeringsagente die een speciale band krijgt met Neal. De chemie tussen de verscheidene personages blijft zeer goed werken en met wederom interessante individuele verhalen waarbij op een gegeven moment zelfs Neal en Peter van rol veranderen blijft White Collar luchtig vermaak dat zeer gemakkelijk te smaken is.

De rode lijn rond de muziekdoos levert wederom de nodige additionele diepgang die je van aflevering naar aflevering gidst maar omdat deze in dit seizoen ten einde komt is de vraag nu vooral wat de makers gaan verzinnen voor het derde seizoen.

Het beeld in dit tweede seizoen is deftig, ook al zie je wel duidelijk welke scenes geschoten zijn voor een green screen. Edge enhancement is gelukkig niet te zien, de huidstinten zijn natuurlijk en compressiefouten zijn minimaal aanwezig. Qua geluid kunnen we zeker niet klagen. Voor een relatief standaard buddy-serie bevat White Collar een actieve soundmix met nogal wat effecten die goed naar voren komen met het geluid.

Op gebied van extra’s krijgen we audio commentaar, verwijderde scenes, twee features waarbij de creatieve teams achter White Collar en Burn Notice (ook van Fox) elkaar op de korrel nemen, en “So here’s the Deal: Anatomy of an Episode” wat een 12 minuten durende kijk is achter de schermen over hoe een episode gemaakt wordt van script to het effectieve schieten van de scenes in New York.

box-whitecollars2

Onze Score:
7.0

geplaatst in: DVD, Fox, Reviews
tags: , , ,


Leave a Reply