gaming sinds 1997

Wii Fit Plus

Het lijkt nog maar een jaar geleden dat Nintendo Wii Fit in je huiskamer gooide en zo pas echt het fitnessgenre naar de Wii en consoles in het algemeen bracht. Oh wacht, het ís pas een jaar geleden! De Japanse gigant laat dat echter geen reden zijn om te wachten met een vervolg, ook al moet Wii Fit Plus eerder omschreven worden als een update. De Left 4 Dead fans zouden zichzelf in brand steken mocht dat men hun favoriete game gebeuren.

Als je de korte versie van deze review wil: Wii Fit Plus is ongeveer hetzelfde spel als zijn voorganger, maar dan met heel wat verbeteringen en broodnodige aanpassingen. Het is met andere woorden het spel dat de eerste Wii Fit had moeten zijn.

De lange versie van de review is eigenlijk niet zo heel veel anders. In het Workout gedeelte krijg je drie nieuwe Yoga oefeningen en drie nieuwe spiertrainingen. Veel lijkt dat niet, maar het zorgt er in elk geval voor dat het geheel meer volledig voelt en de meer geavanceerde gebruikers nog wat langer kunnen doorgaan. Ook leuk is dat alle oefeningen deze keer van bij het begin beschikbaar zijn. En dat is goed als je net zoals ik niet zo geduldig bent bij het uitvoeren van de ‘hond die naar beneden kijkt’-positie.

Daarbovenop kan je nu ook de oefeningen zelf rangschikken in een eigen configuratie, iets dat vreemd genoeg niet mogelijk was in de voorganger. Wie minder tijd wil investeren kan natuurlijk gewoon opteren voor de bestaande groeperingen en routines. We kunnen ons echter nog altijd een hoop andere oefeningen voorstellen die niet in het spel zitten – denk maar aan hula-hoopen, boxen of rennen – maar er moet nog voldoende overblijven voor Wii Fit Plus 2 natuurlijk.

De laatste nieuwigheid in de Workout is in het opvolgen van je plan. Het systeem wordt nog steeds gebaseerd op de Body Mass Index (BMI), wat nog altijd een systeem is dat de nodige kritiek te verwerken krijgt, maar gelukkig is er nu de toevoeging van de caloriemeter of METS. Daarnaast is er ook een functie die je vertelt wat de beste manier is om dat ene bierworstje of die ene Baileys zo snel mogelijk te verbranden. Handig, maar ook nogal deprimerend als je ziet hoeveel inspanning dat vraagt! Voor de veteranen is er de optie om je save van de eerste Wii Fit te importeren.

Het beste moet echter nog komen. Er zijn 12 nieuwe balansspelletjes en drie oude werden voorzien van een update. Alle games zijn nu plezant om te spelen, en vooral het ontwijken en gooien van sneeuwballen en het simuleren van een Segway wisten me te boeien. Je kan zelf je golf handicap verbeteren als je daar zin in hebt. Jammer is enkel dat je ze niet allemaal in multiplayer kan spelen.

Nintendo heeft echter ook hier nog ruimte voor verbetering gelaten. Er blijven nog heel wat frustrerende factoren zoals het feit dat het Balance Board je bewegingen soms niet registreert, vooral bij de meer subtiele opdrachten zoals het buigen van de knieën of het schudden van de heupen. Input lag lijkt ook nog steeds niet helemaal de wereld uitgeholpen en tenslotte zie je er nog altijd als een randdebiel uit bij bepaalde oefeningen. Maar daar valt weinig aan te verhelpen natuurlijk.

Zoals we zeiden is de multiplayer beperkt gebleven, maar ook hier tellen we toch wat verbeteringen in vergelijking met Wii Fit. Zo moest je vorig jaar voor elke speler het spel herstarten, terwijl je nu gemakkelijk meerdere profielen om beurt kan laten spelen. Dat zorgt voor meer competitie en meer plezier. Dat maakt het alleen maar meer spijtig dat er niet meer games kunnen gespeeld worden.

De eerste Wii Fit zette het fitnessgenre op de kaart, deze vernieuwde versie weet er simpelweg een beter spel van te maken. Het ziet er quasi identiek uit, maar het is wel beter gebalanceerd, uitgebreider, beter afgewerkt en plezieriger. Als je het origineel niet hebt, of als je er net aan verslaafd bent, dan is deze Wii Fit Plus toch wel de moeite van het aanschaffen waard. Als de originele game je echter niet wist te boeien, dan zal deze nummer 2 daar niks aan veranderen.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Wii Fit Plus
geplaatst in: Nintendo, Reviews, Wii
tags: ,


Leave a Reply