gaming sinds 1997

Wii Party

Wat krijg je als je de omkadering van Wii Play mixt met het concept van Mario Party ? Juist ja, Wii Party. Na de jarenlange heerschappij van Mario Party (Lees: na de uitmelking van 8 games) moeten ze uiteindelijk toch bij Nintendo gedacht hebben om het over een andere boeg te gooien. Eén ding staat al vast: de Wii maakt zijn reputatie van party console opnieuw waar. Of Wii Party een goeie zet geweest is, dat lees je hieronder.

Nodig wat vrienden uit, zorg voor genoeg drank, en laat je volledig gaan op de vele minigames en spelmodi in Wii Party. Veel meer uitleg hoeven we eigenlijk niet te geven over dit spel en eerlijk gezegd ook niet over het hele genre. Maar omdat we uiteraard onze trouwe lezers niet willen teleurstellen zorgen we voor een klare kijk op Nintendo’s nieuwste partygame.

Nadat je het schijfje in het gleufje van je Wii hebt gestopt, verschijnt gastheer Wesley op je scherm. Dit vreemde mannetje met het rare taaltje dat doet denken aan het Sims-taaltje, zal je alle nodige uitleg verschaffen. Bij elke eerste keer spelen van ieder spel krijg je een grondige uitleg. Bij alle spelmodi krijg je ook de gemiddelde spelduur te zien. Wat toegankelijkheid en duidelijkheid betreft, zitten ze alvast op het juiste spoor.

In het hoofdmenu kunnen we de verschillende spelmodi in 4 blokken opdelen: Partygames, Duogames, Thuisparty en Minigames. De minigames nemen sowieso een belangrijke rol op in Wii Party. Deze korte spelletjes fungeren als een rode draad doorheen het hele spel. Er zijn meer dan 80 minigames beschikbaar, de ene al wat interessanter en herkenbaarder dan de andere. Jammergenoeg zijn er weinig minigames waar je echt op zat te wachten, maar toch blijven ze catchy genoeg om niet op te geven.

Terwijl de minigames weinig tijd opslorpen, zorgen de partygames wel voor heel wat tijdroving. Er zijn 2 spelletjes, de ene op een bord en de ander op de wereldbol, waar je simpelweg de dobbelsteen gooit of een kaart neemt en zo snel mogelijk het doel probeert te bereiken. De minigames zorgen dan voor de spelvolgorde. Verder is er nog een Bingo-versie met Mii-gezichten en een omgetoverde Vier Op Een Rij. Het spel dat ongetwijfeld velen zal boeien is Carrousel. Draai aan het rad en spijs de kas van de jackpot, maar probeer zelf ook geld te verdienen door de jackpot te winnen. Wie de jackpot keer op keer wint wordt beslist door, hoe kan het ook anders, een minigame.

De Duogames zijn, zoals de naam het zegt, voor 1 tot 2 spelers en bevatten drie spelletjes. Op de Balansboot moet je samen proberen om 20 Mii-personages te plaatsen, zonder dat de boot kapseist. In Rendez-vous, een geëvolueerde vorm van Memory, probeer je 2 Mii’s te zoeken met dezelfde kleur. Voor wie jonger dan 10 is, kan Verbonden Vrienden een goeie optie zijn. Hierin beantwoord je elk dezelfde random vragen en wordt er gekeken hoe goed jullie samen passen. Met dergelijke spelletjes zal de Wii zijn naam van ‘kinderachtige console’ niet snel kwijt spelen.

Als het goed is moeten we het natuurlijk ook zeggen, en de originaliteit bij de Thuisparty spelletjes zit wel goed. In Thuisparty krijg je 5 spelletjes waar de huiskamer (of de kamer waar de Wii zich bevindt) bij betrokken wordt. Er zijn spelletjes waarin de Wii Remote omgetoverd wordt tot een tijdbom en waar je heel voorzichtig te werk moet gaan. Een nog fysieker spel bestaat eruit dat je moet raden uit welke Wii Remote het juiste dierengeluid komt en dan als een bezetene die afstandsbediening moet vastgrabbelen. Of het verstoppen van de Wii Remote(s) in de kamer en de andere(n) laten zoeken. Dat laatste klinkt nogal kinderachtig maar dat ligt eraan hoe je het bekijkt.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om de minigames allemaal apart te spelen. Speel je ze liever alleen in een solomissie, of met vrienden in toernooivorm, dan kan dat. En als er even geen inspiratie meer is om te kiezen wat te spelen, dan kan onze kabouter Wesley je uit de nood helpen door enkele suggesties voor te stellen.

Wii Party is degelijk maar springt er echter in zijn genre niet bovenuit en vooral de graphics kunnen beter voor een Wii spel. Het is zeker niet aan te raden als je het alleen wil gaan spelen, het komt enkel tot zijn recht met meerdere spelers en er is sowieso voor iedereen wat wils.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Wii Party
geplaatst in: Nintendo, Reviews, Wii
tags: ,


Leave a Reply