gaming sinds 1997

WipeOut Pulse

Om jezelf en ondergetekende wat tijd te besparen, lezen jullie best even deze review van WipeOut Pure. Gedaan? Dan ben je helemaal klaar om te vernemen wat er nu precies veranderd is in deze nieuwe aflevering, getiteld WipeOut Pulse!

Pure was natuurlijk één van de meest geslaagde launchgames voor de PSP. Zijn kleurrijke en scherpe graphics, doorgedreven snelheidsgevoel en online mogelijkheden waren een perfecte showcase voor de handheld en het is dan ook logisch dat de makers het moeilijk hebben om van de opvolger een verrassing te maken. Dat het nog meer wordt bemoeilijkt door het feit dat de reeks al meer dan tien jaar op de markt is, hoeft weinig betoog.

Waar er alvast geen gebrek aan is, is kwaliteit. Zoals gewoonlijk krijg je strak uitgewerkte gameplay met uitstekende controls, die snel reageren en een heel diepe leercurve weten aan te bieden. Bovendien wordt de uitdaging constant verlegd, aangezien de vier moeilijkheidsgraden (en snelheden waarmee je over de tracks zoeft) je telkens dwingen om bochten en moeilijke secties op verschillende manieren aan te pakken.

De halsbrekende snelheid waarmee je vaak je schip zal moeten besturen laat gelukkig nog toe om te kunnen genieten van de gevarieerde en erg knap afgebeelde tracks. Dankzij de ‘mag-strip’ kan je nu ook je tuig aan de weg laten kleven, iets wat nog meer spectaculaire stunts, misselijk makende curves en verrassende secties mogelijk maakt. Zoals gezegd, zijn de visuals dus niet alleen technisch een stap vooruit ten opzichte van de vorige WipeOut, maar bieden ze ook meer variatie in omgevingen, wat dan ook wordt uitgespeeld.

De stap vooruit in presentatie is ook zichtbaar in de modellen en in de menu’s. Die zijn typisch WipeOut en quasi uniek in de gamewereld, dankzij hun origineel en minimaal design. Wat je zal opvallen is dat het unlocken van nieuwe events nu gebeurt via een soort honingraatstructuur, waarbij je kan kiezen welke events je eerst afwerkt. Scoor je genoeg in totaal, dan mag je naar de volgende cluster. Daardoor kan je gemakkelijker opteren voor jet type race waar je zin in hebt en kan je sommige events ook gewoon links laten liggen. Met 235 af te werken stuks in de ‘campaign’ mode zal je ongetwijfeld een tijdje zoet zijn.

Wie meer wil, kan zijn hart ophalen aan de ‘racebox’ mode. Daarin kan je races en clusters van wedstrijden volledig naar eigen zin aanpassen en blijven spelen. Ook ‘zone’ is terug, een persoonlijke favoriet, net als het chaotische ‘elimination’ en een nieuwe snelheidsproef, waarbij je binnen een beperkt aantal laps een bepaalde maximum rondetijd moet neerzetten.

Online zit alles snor, en ook al hebben we niet overdreven veel testritjes kunnen afwerken, belooft het de hardcore fan alvast veel leuke dingen. Zo kan je wedstrijdgrids delen, nieuwe designs voor je toestellen ontwerpen op pc en downloaden, nieuwe content binnenhalen en natuurlijk zowel lokaal als online racen.

WipeOut Pulse is een knappe must-have voor wie nog nooit de serie gespeeld heeft op de PSP. Jammer genoeg valt er weinig echt nieuws te rapen en de iets leukere presentatie en meer vrijheid kunnen het sterke déjà vu-gevoel niet verdringen. Ben je echter fan, dan zal dit je ongetwijfeld bevallen!

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: WipeOut Pulse
geplaatst in: PSP, Reviews, Sony Entertainment
tags: ,


Leave a Reply