gaming sinds 1997

Wolf

Will Randall heeft niet echt zijn beste tijd. Op een donkere en koude avond is hij onderweg met zijn auto wanneer hij plots een dier aanrijdt. Wanneer hij uitstapt om te kijken wat er gebeurd is vindt hij een wolfachtig schepsel dat dood lijkt te zijn, maar wanneer hij het probeert uit de weg te trekken wordt hij plots gebeten en loopt het dier weg met de rest van zijn roedel. Hij trekt zich er echter niet al te veel van aan en de volgende dag gaat hij gewoon naar de dokter om een intenting te krijgen.

Op het werk krijgt hij te horen dat zijn overambitieuze pupil Stewart Swinton zijn job wil overnemen maar wanneer hij het compleet beu wordt ontmoet hij Laura Alden, de dochter van zijn baas. De twee lijken het heel goed met elkaar te kunnen vinden en wanneer hij een tijdje later een ruzie heeft met zijn baas besluit hij om de nacht met Laura door te brengen. De volgende ochtend wordt hij echter buiten wakker, compleet doordrenkt met bloed. Hij gaat ervan uit dat hij moet hebben liggen slaapwandelen en besluit om gewoon terug naar zijn werk te gaan waar hij begint met het plannen van zijn wraak door al zijn grote accounts ervan te overtuigen om samen met hem te vertrekken bij zijn firma.

Echter, terwijl de tijd voortstrijkt begint Will meer en meer wolfachtig gedrag te vertonen alsook zijn territorium af te bakenen…

In plaats van zich volop de aktie en gruwel te storten die we meestal te zien krijgen in dit soort films focust Wolf zich meer op de veranderingen die het hoofdpersonage ondergaat en de romance tussen Nicholson en Pfeiffer, iets dat wonderwel niet begint te vervelen. Wolf is geen uitstekende horror film maar dankzij het acteerwerk van de main cast is hij wel bovengemiddeld.

Deze Blu-ray release is niets speciaals maar eerder een transfer van de DVD met iets beter beeld en geluid. Extra’s zijn ver te zoeken

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply