gaming sinds 1997

Wolfenstein komt nog eens terug

wolfensteinneworderWolfenstein, het spel van id Software dat zowat het begin van het first person shooter genre inluidde, heeft over de jaren nogal wat sequels en spin-offs gekregen waarbij de ene al wat beter was dan de andere.

Na Wolfenstein: Enemy Territory, de multiplayer titel die uiteindelijk half afgewerkt gratis verdeeld werd, is het nogal stil geweest rond de franchise maar nu heeft Bethesda Softworks laten weten dat ze de klassieker nieuw leven willen inblazen en dit in samenwerking met MachineGames, een studio die bestaat uit vroegere medewerkers van Starbreeze Studios (The Darkness, The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay).

In Wolfenstein: The New Order spelen we natuurlijk de held B.J. Blazkowicz, maar in een alternatief universum waarbij de Nazi’s de tweede wereldoorlog gewonnen hebben. Het is ondertussen 1960 en Blazkowicz moet een haast onmogelijk tegenoffensief lanceren om de wereld vrij te maken van de Nazi onderdrukking.

Het spel draait op de id Tech 5 engine van id Software en wordt het vierde kwartaal van dit jaar verwacht op PC, PS3, X360 en “next-gen consoles”. Volgens de laatste berichten zou er geen multiplayer mode aanwezig zijn.

De eerste trailer is vrijgegeven en je kan hem hieronder bekijken:

gerelateerd spel: Wolfenstein: The New Order
geplaatst in: Bethesda, Nieuws, PC, PS3, Trailers, X360
tags: , , ,


Leave a Reply