gaming sinds 1997

Wrath of the Titans

Tien jaar nadat hij de Kraken versloeg probeert Perseus een iets of wat normaal leven te leiden samen met zijn zoon. Perseus heeft het wel gehad met de Goden en wil niets meer met hen te maken hebben, ook al is het duidelijk dat het allemaal niet zo fantastisch gaat in de wereld. Echter, wanneer een Chimera zijn zoon aanvalt en het duidelijk wordt dat zijn vader Zeus verraden is door Hades en Ares, beseft Perseus dat hij zich niet langer afzijdig kan houden. Hij neemt de wapens wederom op en gaat samen met Koningin Andromeda en Poseidon’s zoon, de halfgod Agenor, op zoek naar Tartarus in de hoop dat ze Zeus op tijd kunnen bevrijden en zo Kronos, de sterkste Titan aller tijden, alsnog kunnen stoppen.

Wrath of the Titans is het vervolg op Clash of the Titans uit 2010 waarin we ook al Sam Worthington in de hoofdrol zagen, bijgestaan door Liam Neesom en Ralph Fiennes in supporterende rollen. In plaats van Alexa Davalos krijgen we nu Rosamund Pike als Andromeda en dat is een positieve verandering. Pike is niet gewoon voer voor de Kraken maar staat haar mannetje als leidster van het machtige leger dat opgezet wordt als de laatste verdedigingslinie van de mensheid tegen de wezens van de onderwereld. Althans, dat is toch het idee.

Wanneer Perseus voorbijkomt heeft ze namelijk absoluut geen probleem om haar leger achter te laten en hem bij te staan in zijn queste, maar spijtig genoeg lijkt haar rol weinig meer te bevatten dan gewoon wat meelopen en er mooi uit te zien (zelfs met haar gezicht volgesmeerd met modder). Toby Kebbell’s Agenor moet een grappige sidekick voorstellen maar op zijn minst heeft hij toch nog wat nut als “Navigator” die Perseus leidt naar waar hij moet zijn.

Zoals je je wel kan bedenken is het verhaal nogal simpeltjes en oppervlakkig, net zoals het geval was in Clash of the Titans, maar gelukkig is de aktie toch wel wat beter. In plaats van een halve film te moeten zien voordat we wat deftig spektakel krijgen verhoogt regisseur Jonathan Liebesman het tempo al snel met de aanval van de Chimera in het begin van de film waarna hij ons op een reis neemt van het ene gevecht naar het andere, om hier en daar enkel even te pauzeren voor wat “belangrijke” dialogen. Het is allemaal niet echt schitterend (vooral Kronos viel me tegen) maar slaagt er wel in om te onderhouden.

Warner levert excellente beeld- en geluidskwaliteit met deze Blu-ray release. De transfer is zeer gedetailleerd, heeft perfect contrast, levensechte huidstexturen en een brandend kleurenpallet. De kleine imperfecties die we vonden zijn dat de zwartwaarden niet altijd even consistent zijn en hier en daar kregen we wat zachte beelden te zien in bepaalde scenes. Dat zijn echter kleine opmerkingen want al bij als is het beeld van Wrath of the Titans nagenoeg perfect.

De soundtrack is nog beter dan het beeld, met een breed geluidsbeeld langs voor, excellent gebruik van de surround kanalen en subwoofer voor een overdaad aan effecten en muziek, en kristalheldere dialogen die perfect gepositioneerd zijn. Als er een ding is dat deze standaard fantasy aktiefilm een score boven de middelmaat geeft is het de technische kwaliteit van de transfer. Qua extra’s zijn “The Path of the Gods” en “The Path of Men” meest noemenswaardig. Deze twee features leveren achtergrondinformatie over de personages en wezens die we in de film te zien krijgen, alsook wat beelden van achter de schermen en interviews met cast & crew.

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Warner Home
tags: , ,


2 Reacties op “Wrath of the Titans”

Leave a Reply