gaming sinds 1997

WWE SmackDown vs. RAW 2007

Worstelen, de Hollywoodvariant; ik ben er nog nooit echt een fan van geweest en nog minder van de games. En dan valt plots WWE Smackdown vs. Raw 2007 in de bus, samen met een Borat-achtige ballenspannende spandex, bijhorende schmink en een opblaasbare babe met bijpassend balkon om me aan te moedigen!

THQ en ontwikkelaar Yuke geloven echter meer dan ooit in dit soort games en gelijk hebben ze. De schare fans aan de overkant van de oceaan is groot en ook aan deze zijde van de grote plas krijgt het genre stilaan wat meer liefhebbers. Aan mij om de twijfelaars over de streep te halen en de fans van de reeks gerust te stellen: versie 2007 zit snor!

Het belangrijkste van dit soort spelletjes is en blijft hoe lekker de controls reageren, hoe gemakkelijk je de stoerste moves uit je gepast gescheurde mouw kan schudden en hoeveel mogelijkheden er zijn om, volgens de vooraf afgesproken deal, de tegenstander zijn of haar nek te breken, stoeltjes te misbruiken en het publiek op te hitsen. En net daar slaan de makers de nagel op de kop door terug te gaan naar een besturing via de rechterstick in combinatie met de bumper voor meer geavanceerde opties. WWE is dus makkelijk om mee te beginnen en lekker diepgaand voor wie er zich in wil specialiseren.

In plaats van combo’s neer te zetten dien je vooral de vijand vast te grijpen om vanuit die positie allerlei aanvallen, speciale moves of ribbenkrakende grapples uit te voeren. Bovendien krijg je er ongelooflijk veel interactie met de omgeving als toetje bovenop. Je kan met stoeltjes gooien, mensen tegen paaltjes gooien, luchtsprongen maken, nekken rond een koord draaien (of omgekeerd) en tv-schermen gebruiken om hersenpannen in te beuken.

Het is spijtig dat je dit alles niet à volonté kan blijven doen, gezien je moet rekening houden met je energiemeter die langzaam leegloopt. De enige oplossing is om dan eventjes op adem te komen door een paar seconden niks te doen. Daardoor wordt de actie vaak onderbroken net wanneer je op dreef komt en de zweetdruppeltjes zich vermengen met luid gejoel van het talrijk opgekomen publiek.

Grafisch zit het spel technisch knap in elkaar, maar de modellen hebben teveel last van het Barbie-fenomeen (plastiekerig en glanzend) om geloofwaardig de harde rakker te kunnen uithangen. Ook hun soms starre en schokkerige bewegingen breken net iets te vaak de illusie. Wat dan wel weer lof verdient zijn de ontelbare mogelijkheden om je personage zelf te bouwen, de vele en vele speelmogelijkheden en types wedstrijden, de uitgebreide career-modus waarbij je naam maakt voor jezelf en de sfeer die even over-the-top is als ‘the real thing’!

Wil je worstelen, dan is er momenteel geen betere optie dan WWE Smackdown vs. Raw 2007. Het staat grafisch op punt, zit tjokvol mogelijkheden en het wordt aangevuld met een uitstekende en uitgebreide verzameling aan moves en een geslaagde besturing. Enkel de modellen mogen er nog wat realistischer uitzien en wat natuurlijker bewegen, en ook aan de energiemeter kan nog wat gesleuteld worden.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: WWE SmackDown! vs. RAW 2007
geplaatst in: Reviews, THQ, X360
tags: ,


Leave a Reply