gaming sinds 1997

X-Men 2 SE

Logan aka Wolverine is op tocht geweest om wat meer te weten te komen over zijn verleden maar spijtig genoeg leidt dit tot niets en dus keert hij terug naar Professor Xavier’s school waar hij Jean Grey en Storm vindt die op het punt staan om een mutant te gaan zoeken die een moordpoging gedaan heeft op de president van Amerika. Xavier is ervan overtuigd dat Magneto hier achter zit en is dan ook al vertrokken om met zijn oude vriend, die in een plastic cel zit, een babbeltje te gaan doen.

Niet lang nadat de X-Men vertrokken zijn wordt de school aangevallen door een team van zwaargetrainde soldaten en alhoewel Wolverine er nog is om de jongeren te beschermen kan hij toch niet voorkomen dat sommige gekidnapped worden. Samen met enkele andere inclusief Rogue gaat Wolverine eropuit om de rest van de X-Men terug te vinden en hun te informeren over wat er gebeurd is.

Ondertussen zijn Xavier en Cyclops aangekomen in de gevangenis waar ze gevangen genomen worden door Stryker, een militaire wetenschapper die niets van mutanten moet hebben ook al is zijn zoon er zelf een. Hij wil ze allemaal vermoorden en zo wordt het dan ook duidelijk dat niet Magneto maar Stryker achter de moordpoging zit en dat het uiteindelijke doel was om Xavier te snappen en hem via de machine Cerebro alle mutanten in een klap te doen vermoorden.

De X-Men en Magneto moeten nu samenwerken om deze ramp te kunnen stoppen maar de vraag blijft natuurlijk hoe eerlijk Magneto is. Wil hij gewoon helpen om is hij iets anders aan het plannen dat wel eens zeer slecht zou kunnen uitpakken voor de mensheid?

X-Men 2 bulkt van de aktie, heeft een ton aan speciale effecten en slaagt erin om op geen enkel moment te vervelen. Daar mag je voor de dvd dan nog een ton aan interessante extra’s bijtellen alsook bijna perfect beeldkwaliteit en schitterend geluid en je hebt een top-DVD. Kopen, nu!

Onze Score:
8.0

geplaatst in: DVD, Fox, Reviews
tags:


Leave a Reply