gaming sinds 1997

Babylon A.D.

De wereld is niet meer wat ze geweest is. Overal is er oorlog en de redding van de mensheid is ver te zoeken. Toorop is een huurling die zich zonder al teveel problemen staande kan houden in deze wereld maar eigenlijk kan het hem allemaal niet veel schelen wat er gebeurt.

Wanneer hij de opdracht krijgt een meisje, Aurora, en haar begeleidster naar Amerika neemt hij deze aan omdat het hem de mogelijkheid geeft om terug te keren naar zijn geboorteplaats en een nieuw leven te beginnen. Het zal echter niet makkelijk worden want verscheidene groepen zitten achter Aurora aan om een verschrikkelijk geheim dat zich in haar lichaam bevindt in handen te krijgen.

Babylon A.D. is een futuristische aktiefilm die geen al te goede toekomst voorspelt voor onze wereld. Veel verder komt men echter niet want de verhaallijn die wel wat interessante concepten bevat wordt nogal hakkelig verteld wat voor onduidelijkheden zorgt, en op het einde blijf je een beetje op je honger zitten. Vin Diesel doet zijn gewoonlijk ding maar de rest van de cast (inclusief Charlotte Rampling en Gerard Depardieu) komt nogal komisch over en Mélanie Thierry kan al helemaal niet overtuigen als Aurora.

Al bij al lijkt Babylon A.D. een samenraapsel van James Bond (de sneeuwscooter-chase), Franse aktiefilms (géén referentie!) en een snuifje Riddick wat spijtig genoeg resulteert in een op zijn best middelmatige film

Onze Score:
5.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply