gaming sinds 1997

Bionicle Heroes

Traveller’s Tales is een ontwikkelaar die al jaren stil maar sterk het ene goeie spelletje op de markt brengt maar pas recent meer bekendheid verwierf dankzij hun guitige LEGO Star Wars games. Door een erg toegankelijke gameplay te combineren met een luchtige kijk op een ijzersterke franchise wisten ze een frisse ervaring neer te zetten.

De mensen bij Lego waren ongetwijfeld ook tevreden want nu komt de studio op de proppen met Bionicle Heroes, een spel gebaseerd op het gelijknamige speelgoed en met een gelijkaardige doelstelling: een leuk, toegankelijk spelletje neerzetten dat zowel jong en oud kan aanspreken.

Het verhaal is even simpel als onbelangrijk: jij speelt met de Toa’s, de goedzakken, en je moet de slechteriken, de Piraka, verslaan tijdens een avontuur op zoek naar het Mask of Life. Tijdens die tocht zal je heel wat andere maskers verzamelen, met elk hun specifieke magische kracht. Het rode masker bezorgt je krachten in verband met vuur, het blauwe in verband met water en ijs, etcetera. Naargelang de situatie of de puzzel zal je moeten wisselen van masker om de specifieke problemen (en zo moeilijk zijn ze absoluut niet) op te lossen.

Een ander groot gedeelte van de gameplay bestaat uit het uitschakelen van tegenstanders. Verrassend, niet in het minst voor mensen die al wat langer gamen, is dat je niet kan strafen! Ik dacht eerst dat het om een bug ging, maar nee, de beide sticks doen je personage draaien. Dat is erg verwarrend om te beginnen en ik zie ook geen reden om het strafen te laten vallen. Een vreemde beslissing! Ook het feit dat er een auto-targetingsysteem werd geïmplementeerd waarmee je niet kan kiezen op wie je het eerst schiet, gooit wat roet in het eten.

Gelukkig zijn er ook voldoende pluspunten, zoals de wijde selectie aan vijanden en omgevingen en het feit dat je na het afwerken van een level kan terugkeren om alle Legostukjes te verzamelen. Net zoals in LEGO Star Wars kan je immers grote delen van de omgevingen vernietigen en de overblijvende blokjes verzamelen om zo meer zaken te unlocken. Er is een centrale hub van waaruit je levels kan selecteren, de bosses zijn genietbaar en de werelden kleurrijk. Met de funfactor en de toegankelijkheid voor de kids is er dan ook niks mis.

Grafisch zit alles dus ook blokkerig snor, ook al zullen oudere spelers de look wellicht een beetje te fleurig vinden en zich storen aan het te intensief gebruik van motion blur tijdens het bewegen. Hetzelfde kan gezegd worden van het geluid. De stemmen vallen best mee en passen bij de rest, maar de rest blijft eerder steken in de onopvallende middelmaat. Verwacht je dus aan een degelijke, maar zeker niet indrukwekkende presentatie.

Bionicle Heroes is een eenvoudig maar leuk game dat vooral jongere spelers even aan het scherm zal gekluisterd houden met eerlijk en veilig entertainment. Het verzamelen van Legostukjes was verrassend verslavend bij LEGO Star Wars en dat is hier niet anders. Er wordt enkel wat ingeboet aan charme en vooral aan aantrekkingskracht ten opzichte van de wat oudere Xbox 360-spelers. De game is ideaal voor wie ook zijn kinderen op de 360 wil laten spelen en de Xbox Live-bibliotheek eventjes beu is.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Bionicle Heroes
geplaatst in: Eidos, Reviews, X360
tags: ,


Leave a Reply