gaming sinds 1997

BLU: Snow White and the Huntsman (Extended Edition)

Nadat hij een magisch leger overwonnen heeft bevrijdt Koning Magnus een beeldschone vrouw genaamd Ravenna en, compleet van zijn sokken geblazen door haar schoonheid, trouwt met haar. Ravenna is echter niet de dame in nood die ze lijkt te zijn maar eerder een boze heks die vlak nadat het huwelijk voltrokken is en ze tot koningin is gekrooond de koning vergiftigt, Magnus’ dochter Sneeuwwitje de kerker ingooit, en het land met ijzeren hand regeert.

Eens Sneeuwwitje 18 wordt is haar schoonheid groter dan die van Ravenna waardoor de koningin’s krachten plots verminderen. De jongen heldin slaagt erin om net op tijd te ontsnappen en zich een weg te banen naar het nabijgelegen donkere en magische woud waardoor ze uit de handen kan blijven van de toverkol. Wetende dat Sneeuwwitje de enige is in de wereld die haar kan stoppen besluit Ravenna de jager (Huntsman) in te schakelen om van haar af te geraken. Echter, de Huntsman wordt bevangen door Sneeuwwitje’s schoonheid en wordt nu haar grootste beschermer en mentor terwijl ze zich klaarmaakt om de leider te worden die haar land nodig heeft om de boze heks van de troon te schoppen.

Snow White and the Huntsman is een donkere versie van het klassieke verhaal van de gebroeders Grimm en heeft nogal wat hype veroorzaakt dankzij de grote namen op de affiche alsook al de mooie woorden omtrent Charlize Theron’s acteerwerk. En de waarheid mag gezegd worden: Theron doet het zeker niet slecht. Haar personage is zelfs het meest interessante in de film. Ze is een sterke vrouw met een woelig verleden die in een door mannen gedomineerde wereld opstaat voor zichzelf en weigert om zich ooit nog te laten overheersen.

Het probleem met Sneeuwwitje ligt eigenlijk bij Sneeuwwitje zelf. Ze groeit op in een kerker, maar na haar ontsnapping wordt ze verwacht om een leger naar de overwinning te leiden en als koningin te gaan regeren over de wereld. En dit met weinig tot geen kennis op zich want… ze heeft het merendeel van haar leven in een kerker gezeten dus hoe zou ze in godsnaam een land kunnen leiden? Dit is allesbehalve geloofwaardig maar zelfs dat is niet het ergste probleem van deze film (het is immers een sprookje, weet je wel?). Het grootste probleem ligt eigenlijk bij Kirsten Stewart die duidelijk niet op kan tegen Theron op gebied van acteren en de makers hadden dit blijkbaar door want ze hebben haar dan ook relatief weinig dialoog gegeven. Dat is echter geen oplossing natuurlijk…

Komt daar nog bij dat Chris Hemsworth (Thor) als de Huntsman ook al niet zo’n schitterende keuze was. Hij komt niet echt over als de meest intelligente man en zijn dialogen zijn ook al niet overtuigend. Het is leuk om hem te zien in Thord want je verwacht van Thor niet veel meer dan wat hamerslingeren, maar hem samen met Stewart tegen een schitterende Theron zetten zorgt ervoor dat deze film het kleine beetje credibiliteit verliest dat hij mogelijk nog had. Op het einde zou je het nog spijtig gaan vinden dat de boze heks niet wint!

Sneeuw White and the Huntsman heeft iets teveel hype gekregen en slaagt er enkel nog een beetje in om te blijven staan dankzij Theron’s werk (ook al zijn sommige van haar dialogen evengoed niet echt overtuigend) en enkele coole special effects. Als dat alles is waar je naar op zoek bent, of je bent een fan die compleet gek is van de Twilight films (die we ook al vinden zuigen) dan zal je deze film misschien wel goed vinden. Anders stellen we voor om te wachten totdat je hem in budget kan vinden of gewoon in de winkel te laten liggen.

Op technisch vlak krijgen we wel goed werk te zien met enkel wat softere scenes hier en daar en zwarte delen die een klein beetje diepte missen bij interieurshots. Het geluid is heel goed met veel en goed gebruik van de surroundkanalen en subwoofer zonder dat de dialogen in gedrang komen.

De Extended Edition komt met de extended versie (duh!) alsook de versie vanuit de bioscoop, een 21 minuten durend stuk “A New Legend is Born” waarin cast & crew hun commentaren mogen geven alsook een discussie omtrent de aanpassingen van het klassieke verhaal van de gebroeders Grimm. Verder krijgen we wat meer info omtrent de dwergen, meer interviews in “Reinventing The Fairytale”, een stukje over de special effects, en natuurlijk de obligatoire audio commentaartrack. Dit alles is goed voor een dik uur aan extra’s.

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply