gaming sinds 1997

Bullet to the Head

bullettotheheadThe Expendables luidde de terugkeer in van de spierbundels die in de jaren ’80 ons aan het grote witte doek kluisterden. De helden van toen zijn terug en dat is ook het geval met ongecompliceerde verhalen die draaien rond simpele concepten en vooral spetterende no-nonsense actie.

In Bullet to the Head volgen we Sylvester Stallone die de rol speelt van Jimmy Bonomo, een koelbloedige huurmoordenaar die samen met zijn partner Louis Blanchard (Jon Seda) na de zoveelste job zelf een doel wordt om “belangrijke mensen” uit beeld te houden. Louis moet het met zijn leven bekopen maar Jimmy slaagt erin om toch te ontsnappen en is daarna natuurlijk uit op wraak. Tijdens zijn onderzoek naar de opdrachtgevers vormt hij een team met Taylor Kwon, een detective uit Washington, die blijkbaar deze zelfde mensen ook een doorn in het oog geworden is en nu eveneens een doelwit op zijn rug gekregen heeft.

We kunnen nog wel dieper ingaan op het verhaal maar dan zouden we het verhaal misschien ingewikkelder doen lijken dan het eigenlijk is. Simpel gezegd: twee totaal verschillende personages moeten samenwerken tegen een gezamelijke vijand die hun naar het leven staat. Yup, je hebt het al geraden: een buddy-movie! De jaren ’80 lijken effectief herrezen!

Walter Hill heeft de regie van Bullet to the Head op zich genomen en het minste dat je kan zeggen van de man is dat hij ervaring heeft in dit genre: zo heeft hij eerder als 48 Hours, Another 48 Hours en Red Heat afgeleverd. Waar die films echter verschilden van Bullet to the Head – behalve dan dat ze meer dan 20 jaar geleden gemaakt zijn – is dat ze toch wel een bepaald niveau van humor bevatten waardoor ze toch beter werden dan de gemiddelde B-film. En dat is spijtig genoeg niet het geval bij dit nieuwste Stallone-project.

Bullet to the Head probeert hier en daar wel een grapje te plaatsen maar deze zijn telkens zo flauw als uitgekookte bloemkool zonder zout. We hebben echt geprobeerd om te lachen, maar de pogingen waren eerder om te huilen waardoor je enkel overblijft met een standaard actiefilm die buiten de bekende namen in de cast weinig meer biedt dan eender welke andere film in het genre. Je kan wel zeggen dat je zulke films moet bekijken voor wat ze zijn (als in: hersenloos vermaak), maar dat lijkt ons toch geen reden om zelfs niet te proberen er iets meer van te maken?

Het verhaal simplistisch noemen is bijna een overstatement, aan acteren is duidelijk weinig noodzaak, en de cast doet weinig meer dan hun bekende “tics” naar voren brengen. We waren verheugd dat we Christian Slater nog eens mochten zien voorbij komen, en het gevecht naar het einde toe met de bijlen is op zich wel leuk, maar het is niet genoeg om een positief beeld van Bullet to the Head achter te laten in ons geheugen.

Na The Expendables 2 is Bruce Willis wederom in de huid gekropen van John McClane in “A Good Day to Die Hard”, en Arnold Schwarzenegger heeft “The Last Stand” gedaan. Beide waren misschien niet schitterend, maar in hun genre zeker wel vermakelijk. Het is daarom des te erger om te zien dat de bezieler van de actiehelden-reunie, Stallone, met deze Bullet to the Head de slechtste post-Expendables film aflevert.

Waar we nogal wat negatieve commentaar hebben over de film kunnen we dat niet zeggen over het beeld en geluid van deze Blu-ray. De kleuren zijn sprankelend, fijn detail en diepte zijn schitterend, terwijl het hoge contrast vooral naar voren doet brengen hoe goed de zwartwaarden wel zijn. Het geluid is bijna even goed, maar blijkt in het begin van de film in een enkele scene wat aan volume te missen. Dit is echter niet al te storend en al gauw wordt je van alle kanten bestookt met terugstuiterende kogels die van muren afketsen, perfect duidelijke dialogen (zelfs Stallone’s gemompel is goed verstaanbaar!) en een goede portie laag van de subwoofer.

Fans van extra’s moeten we teleurstellen. Er is enkel de 9 minuten durende feature “Bullet to The Head: Mayhem Inc.” aanwezig waarin de cast ons probeert uit te leggen wat voor type van film Bullet to the Head is. Alsof we dat niet doorhadden… Leuk voor diegenen die de film nog niet hebben: Copland wordt gratis meegeleverd en die film vinden we wel goed!

box-bullettothehead

Onze Score:
5.0

geplaatst in: BLU, Entertainment One, Reviews
tags:


Leave a Reply